Saturday, 7 June 2014

Minggu ke minggu..

Assalammualaikum..

Tak tau nak letak tajuk apa..hehe..
Letak je la tajuk macam dekat atas tu..

Susah betul nak update sekarang..
Kadang-kadang ada je benda yang aku nak tulis..
Tapi bila dah lama..
Dah lupa dah..haha..

Weekend sekarang sibuk dengan kenduri..
Kalau bukan kenduri saudara mara, keduri kawan-kawan pulak..
Minggu lepas aku balik kampung kenduri sepupu aku..
Best la dapat kumpul ramai-ramai dengan saudara mara..
Minggu ni pulak, banyak je kenduri..
Tapi aku pegi kenduri kawan en.bf je esok..
Boleh kumpul dengan kawan-kawan ramai-ramai pulak kan..

Aku pun memag la dah beli broadband utuk pakai dekat rumah..
Tapi kalau weekdays aku selalu je pulak tidur awal kalau tak keluar..
Nak update dekat office pun macam tak sempat je sekarang..
Banyak keje kononnya..hahaha..
Kalau tak banyak keje pun banyak kene study..
 Jadi memang tak sempat la..

Ni pun online sebab minggu lepas aku mintak sepupu aku formatkan laptop..
2 malam aku lepak kejap dekat rumah die dekat Alam Impian..
Lagi wife die pun tak de baru deliver baby boy dieorang..
Masa amik laptop tu aku dah download few benda-benda yang penting jugak macam Firefox, Adobe, Skype suma..
Internet dekat rumah die laju..
Ni aku nak download benda keje aku pulak..
Masa format memang tak de back up pun..
Sebab tergesa-gesa je..
Masing-masing nak keje..
Die pun Jumaat pagi nak balik amik wife dengan baby die..
Flight pagi..
Masa hantar dan amik laptop ni memang aku balik lepas pukul 12..

Jadi hari ni aku lepak-lepak je la..
Ada nak beli barang pun tapi malas giler nak keluar..huhu..

....................................................................

Ok ni cerita lain pulak..
 Last week aku ada try contact Hendry..
Tapi memang disconnected..
Die ada bagi tau yang die nak naik kapal hujug bulan lepas..
Aku pun macam tak perasan dah..
Sekali semalam die call..
Dah naik kapal seminggu dah rupanya..
Semalam die baru balik KSB..
Kapal running cargo jugak tapi kali ni untuk production..
Sebelum ni untuk drilling..
Walaupun selalu masuk KSB tapi nak turun pun susah..
Susah katanya aku dah tak de dekat sana..haha..

Yelah masa die mula-mula dekat sana lebih kurang dengan masa aku start belajar dekat sana..
Masa 1st time pun die datang dengan company..
Lepas tu kalau die sign on, sign off tak pun shore leave memang aku la selalu amik die..
Sekarang aku dah keje memang kene berdikari la ye..

Tapi memang antara kenangan dan pengalaman la bercampur dengan dieorang masa aku duduk sana dulu..
Aku pun kadang-kadang rindu jugak la dekat sana..
Rindu dekat apa yang aku biasa buat dekat sana tapi tak lagi sekarang dan dekat sini..
 Oktober nanti memang akan pegi sana..
Tapi masa tu Hendry dah sign off rasanya..
Die sign off lepas raya..
Cuma akan cepat naik kapal balik dengan company lain sebab nak gantikan kawan die..

Take care la banyak-banyak dekat sana..
Beria nak diet..
Tapi cerita dengan aku cook masak bukan main sedap tiap hari..
BBQ bagai la..
Tahun ni puasa dengan raya dekat sana lagi la die..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...