Saturday, 14 June 2014

Jumaat Penat yang Menyeronokkan..

Assalammualaikum..

Biasanya orang happy sangat kalau hari Jumaat kan..
Ye la memang happy sangat sampai malas giler nak buat keje dah..

Pagi tadi pun aku siap apa yang patut..
Lepas tu discuss dengan boss aku..

Ceritanya minggu lepas ex-classmate aku bagi tau aku yang dieorang nak datang KL semalam..
Ada exhibition katanya..
Masa aku pegi toilet dekat ofis jumpa leader aku borak-borak dengan die..
Die tanya pasal lunch..
Aku pun bagi tau la yang nak pegi lunch dekat KLCC lunch hour tu..
Jumpa budak-budak ni..
Mungkin akan masuk office lambat sikit..
Lepas tu die kata tak pe, pegi je..
Pegi exhibition tu sekali pun tak pe. ok je..

Aku pun memang happy je la dengar..
So balik lambat pun tak pe..
Jumpa dieorang lunch sama dan lepas tu lepak-lepak dekat taman KLCC..
Dieorang sebahagian hidup aku masa dekat Terengganu dulu..
Susah senang sama-sama..

Aku pegi jugak la dekat exhibition tu dengan budak-budak ni..


Subsea Asia 2014..
Tapi tak best sangat pun..
Tak banyak sangat booth..
  Kecik je tempat die..
Cuma agak ok la sebab banyak company yang aku tak pernah dengar aku jumpa masa exhibition ni..
Aku jalan-jalan kejap je..

Dalam pukul 3 aku dah balik ofis..
Aku tinggalkan handbag dekat ofis je..
Bawak wallet, handphone, badge dengan touch n go je..
Jadi kene la pegi ofis balik..
Kalau tak aku dah balik terus je..hehe..

Balik tu aku ajak en.bf pegi makan Ikan Bakar..
Die pun ok je..
Maklumlah die akan away seminggu lepas ni..
Mungkin akan balik Ahad depan..
Ok la sebab aku ada Team Building Jumaat dan Sabtu..
Jadi masa die balik aku dah balik la..

So ke Bagan Lalang la kitaorang malam semalam..
Macam biasa kita orang pegi Restoran Bayu Malam..
Order cukup la untuk kitaorang berdua..
Ikan siakap bakar, kailai ikan masin, sotong goreng tepung dan nasi..
Memang puas hati..
Terutamanya sotong goreng tepung, feveret aku..
 Total semua dalam 5+.++ je..
 Memang aku lagi prefer la dari makan Kenny Rogers, Bumbu Desa..
Yang macam ni aku lagi puas hati..
Cuma macam jauh sikit la..

Balik tu sempat la bergossip dengan roomate aku..hehe..
Die pun tengah sibuk buat preparation untuk kawen bulan 10 ni..
Walaupun aku penat semalam..
Tapi semuanya menyeronokkan..
Jumpa ex classmate dekat Terengganu, dinner Ikan Bakar dengan en.bf..
Late night and late morning dekat rumah..

Malam ni pun late night and late morning jugak..
Nak hantar en.bf pegi air port..
Esok nak hantar kereta die balik kampung sebab nak hantar pegi bengkel sementara die tak de ni..
Semoga semua dipermudahkan dan berjalan lancar..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...