Saturday, 21 June 2014

Bad News from Kemaman..

Asslammualaikum..

Sape pernah baca pasal pengalaman aku masa banjir dekat Kemaman tahun lepas?
Masa tu Kemaman memang banjor teruk..
Sape-sape nak baca bole baca dekat SINI..

Aku rasa aku memang ada banya kenangan dekat Kemaman..
Sebab dekat sana memang kitaorang hidup sama-sama..

Disebabkan aku banyak aktiviti fizikal je dekat PD..
Jadi aku memang tinggalkan phone dekat dalam beg dekat bilik..
Sekarang ni pun tak de sape nak contact aku pun..
En.bf away sampai sekarang tak balik lagi..
Kalau contact pun thru email je..
Ada jugak la yang contact aku..
Tapi tak de la urgent sangat..
So aku bole je reply atau call kemudian..
Kalau time easy je waktu malam macam masa dinner dan pegi bar aku bawak je la..

So balik dari aktiviti pagi tadi aku tengok ada 2 missed call dari budak dekat Kemaman dulu..
Lepas dah siap-siap, sementara tunggu yang lain siap aku call la budak tu balik..
So housemate die yang angkat..
Aku memang kenal je dengan budak rumah dieorang ni..
Pernah je pegi rumah dieorang nak guna internet..
Senang kata aku agak biasa jugak la dengan dieorang..

Dan sangat surprise budak yang angkat tu inform yang budak N9 yang agak rapat dengan aku tu dah tak ada..
Dalam erti kata lain dah meninggal dunia..
Terkejut jugak la aku masa tu..

Lepas dah habis die ada je call aku..
Dan paling last aku rasa kitaorang contact last week..
Masa minggu Ada Subsea Asia tu..
Bila tau class mate aku nak datang aku ada la contact jugak budak yang aku kenal..
Ada SMS tanya khabar masing-masing..
Arwah pun bagi tau yang die akan exam dan dah dapat tempat praktikal..
Tu la last kitaorang contact..

Arwah meninggal dalam perjalanan nak balik kampung lepas habis exam..
Tak silap kejadian ni 19hb malam..
Ni sem last arwah dan akan praktikal lepas ni..
Disebabkan housemate die tau aku dengan arwah agak rapat sebab tu la dieorang call aku untuk inform..
Takut aku tercari-cari pulak leps ni..

Tu pun dieorang kata bagi tau agak lambat..
Tak pelah sekurangnya dieorang ada inisiatif nak bagi tau aku..
Tu pun aku dah terima kasih sangat..

Lepas aku dah end call..
Memang teringat la kenangan dengan arwah..
Arwah yang aku kenal sangat nice..
Kami agak rapat sebab sama-sama orang N9 dan die adalah super junior aku masa dekat teknik dulu..
Beza kami 7 tahun tak silap..
Die sebaya dengan adik aku yang dekat Unimap..

Banyak kenangan aku dengan die yang aku nak tulis..
Tapi tak pe la..
Biar la semua tu aku simpan sendiri je..

Dieorang pun call aku sebagai usaha untuk mintak maaf bagi pihak arwah, kalau ada salah silap, terlebih dan terkurang dan kalau ada hutang ke..
AlFatihah untuk arwah..
Semoga tenang di sana..
Amin..
Sayu sangat hati masa menaip entri ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...