Friday, 30 May 2014

Weekend dgn Haziq + Balik kampung..

Assalammualaikum..

Ni entry ringkas je..
Update dengan broadband baru..:)

Mula-mula nak cerita pasal weekend hari tu..
Padahal nak weekend dah esok..
Tapi nak buat macam mana..
Tak sempat nak update..
Siang keje malam pulak aku kadang-kadang tidur cepat je..

Weekend lepas aku sendiri je..
En.bf Jumaat tu pegi site dekat Johor sampai Isnin..
Isnin malam baru gerak balik sampai KL pun dah pukul 3 pagi..
Masa hari Jumaat tu contact Haziq die pun busy..
Sabtu ada hal, Ahad pulak nak pegi Janda Baik..
Tapi aku ok je..
Plan je apa nak buat weekend tu lepas tu just pegi je..

Sabtu tu aku memang berehat-rehat dan buat keje..
Ahad pulak aku plan nak pegi jalan-jalan carik barang..
 Dah siap aku pun terus la pegi dekat train..
Tengah tunggu train tetiba Haziq call ajak keluar..
Die tak jadi pegi Janda Baik..
Memang rezeki sangat kan nak berteman weekend tu..hehe..

So aku pun keluar dari LRT tu..
Kene charge rm0.70 ye kalau tak pegi mana-mana pun..
Lepas tu tunggu Haziq dan pegi MidValley..

Mula-mula kitaorang pegi makan tengah hari..
Lepas tu pegi survey broadband..
Merata la berjalan dalam The Gardens tu survey..
Lepas tu pegi Mid Haziq nak beli barang komputer..
Dan lepas tu pegi Jusco beli barang untuk aktiviti aku..
Punya la lama beratur nak bayar barang sebab ada Sale dekat Jusco kononnya..
Tapi harga barang yang aku survey sebelum ni dengan hari tu lebih kurang je..
Tak de beza sangat pun walaupun Sale..
Sabar je la kan..huhu..
Dan settle semua Haziq ajak pegi minum tea dan makan kek dekat TWG Tea..
 
 Lepas tu aku pun pegi beli broadband..
Ni nanti aku share..
Balik dari Mid kitaorang pegi dinner dekat rumah aunty Haziq dekat Segambut..
Dekat je la dengan rumah Haziq..
 Makan-makan, borak-borak sambil tengok Piala Thomas masa ni..

........................................................

Cerita balik kampung pulak..
Malam ni aku balik kampung dengan kakak aku..
En.bf tak balik sebab ada in house test ke apa entah weekend ni..
Masuk minggu ni dah 2 minggu berturut dah die street keje..

Nasib baik la Selasa lepas balik dari Johor hari tu die cuti..
Tu pun sebab die muntah-muntah hari tu..
Kurang sihat la..
Kalau tak gigih jugak nak pegi keje walaupun weekend tu straight keje..
Malam tu pukul 3 pagi baru sampai dari Johor..
Gigih sangat kan..

Weekend ni ada wedding sepupu aku..
So have fun..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...