Thursday, 8 May 2014

Makanan Bila Balik Kampung..

Assalammualaikum..

Sekarang ni macam sibuk sikit kot dengan keje..
Biasa la kalau dah keje kan..
Lagi bila ada projek ni..
Benda kene belajar pun makin lama makin banyak..huhu..
Suppose pegi site visit semalam tapi last minit cancel pulak..
So tak tau la bila kene pegi..
Tak tau la ada peluang lagi nak pegi atau tidak..
Harap ada la rezeki untuk pegi..
Tapi ok la sebab banyak yang aku bole belajar setakat ni..

Hari tu aku timbang berat aku memang naik kemain lagi..hahaha..
So sekarang ni memang dalam usaha untuk mengurangkan berat la..
Bila aku cakap badan aku makin naik pun dekat officemate..
Dieorang semua kata badan aku kecik je..
Oh tidak..huhu..
I really put on weight 2 bulan ni..huhu..

Lepas tu selalu balik rumah bila weekend..
Bila balik haruslah makan bukan main lagi kan..
 Banyak sangat benda special yag aku harus makan..haha..

Ni contoh makanan special balik minggu lepas..


Jeruk mangga home made..



Hamik..
Sebalang mak buat..
Bole la makan puas-puas..hehe..
Aku ni memang la peminat jeruk dan asam-asam ni..

Lepas tu e.bf pun ada bagi sample Roti Baghdad yang kawan die buat dan jual..


Roti ni frozen..
Kalau letak dalam freeze tahan la dalam 2 miggu..
Kira nya en.bf bagi aku sample la ni..
1 pack ada 10..

Ada roti yang dalam die ada inti daging atau pun ayam kari..
Roti tu pulak balut dengan kulit popia..
So bila makan panas-panas agak sedap la..
Roti pun lembut je..
Inti pun sedap..
Terasa la daging da ayam die..
Lepas tu ada carrot dan jagung..
Kawan die yang buat ni chief dekat few hotel dulu..
Mungkin sebab tu rasa hasil makaa die ni agak sedap..:)

Esok dah jumaat..
Tak sabar nak weekend..
Nak tido puas-puas..
Weekend ni pun ada aktiviti menarik..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...