Sunday, 13 April 2014

Seliper iPANEMA..

Assalammualaikum..

Macam biasa inilah seliper pilihan kitaorang..
Aku dengan en.bf memang akan beli seliper ni la..
Termasuk la sandal..
 Kalau berminat tu cuba la cari post pasal seliper atau sandal iPANEMA aku..hehe..
 Dan setakat ni aku memang setia lagi..hehe..

Aku memang suka sebab seliper die selesa..
Dari dulu lagi memang seliper ni la yang aku beli..
Tak ingat dah seliper yang keberapa dah ni..
Lepas settle pasal kasut memang pegi beli seliper la..

Seliper ni memang senang je..
Naik je la dekat atas sekali..
Dekat My Stadium tak silap nama kedai tu..
Lepas tu settle..hehe..

Aku ada jugak rasa nak beli sandal macam sebelum ni..
Sebab memang agak senang la..
Kalau seliper ni memang seliper sangat kan..
Tapi bila sandal die macam pakai pegi keje pun masih nampak ok..hehe..

Tapi disebabkan macam aku cerita sebelum ni..
Setiap sen tu sangat bernilai rasanya..
Kita pilih yang paling murah je la..hehe..
Harga sandal almost 2 kali ganda dari harga seliper..
So beli seliper je la..
Lagi pun dah beli kasut jalan-jalan kan..hehe..


Kali ni aku pilih base color die warna gelap..
Bila kotor pun tak de hal..
Beli sebelum ni warna cerah bila dah selalu pakai akan kotor dekat certain part..
Terutamanya dekat tumit, jari dan tulang kaki..
Aku memang tak rajin nak basuh seliper..
Walaupun Farez pernah kutuk-kutuk aku pemalas, seliper hitam malas nak basuh..
Tak de hal la..haha..
The best solution ialah beli base gelap..hehe..


Tapak belakang..
Memang tak licin..
Grip sangat bagus..
Walaupun dekat tempat basah..hehe..

Hari ni dah pakai seliper baru..hehe..
Sandal dah macam bole buang je walaupun berat hati..hehe..
Tapi salah satu sebab nak beli baru ialah sandal tu dah haus..
Licin bila jalan dekat tempat licin..huhu..
Demi keselamatan aku beli la yang baru..:)
Lagi pun dah lama jugak tak beli baru..

Ingat kan nak beli iPANEMA Brazil macam en.bf jugak..
Tapi die pun macam tak rela je..haha..
Lagi pun corak-corak bunga ni lagi sweet..hehe..

So seliper ni aku memang sangat recommend..:)
Harga untuk yang ini ialah rm 3+.++..
Selain dekat KLCC aku pernah beli dekat Mid Valley jugak..
Dekat tingkat atas jugak..
Dan tak silap aku dekat Al-Ikhsan pun kadang-kadang ada jugak jual iPANEMA ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...