Saturday, 26 April 2014

My Lunch, My Tea, My Dinner..

Assalammualaikum..

Nampak tak punya la malas nak balik rumah takut bosan..
Dari lunch, tea sampai la dinner aku dekat sini..
Lepas ni balik bole terus tido..hehe..

Sekarang ni aku memang dinner awal..
Kecuali kalau aku ada plan nak makan dengan orang..
Nak pegi tempat tu satu hal..
Biasa nya memang lambat sikit la..
Kalau aku sendiri je memang lepas balik keje terus beli makanan dan terus makan..


Mee kari yang banyak minyak + lime juice..huhu..
Kali ni aku tak mintak hot..
Aku just bg tau tak nak ais je..
Baru la dapat air segelas..
Kalau tak dapat 1 cup je..
Sikit giler..
Malas nak order nasi lagi sebab lunch dah makan nasi..
 

Set die sekali dengan dessert..
Aku pilih la ice kacang with gula melaka..
Ada 3 pilihan..
Tapi haritu masa aku tanya waiter die recommend yang ni so aku pilih yang ni lagi la..
Nampak coklat lava die pun macam sedap jugak..
Tapi next time la kot..hehe..

Esok macam banyak je benda nak kene buat..
Nak pegi beli barang untuk bakal aktiviti aku..hehe..
Lepas tu tadi sepanjang online macam-macam pulak update terbaru yang aku tau..hehe..

Maklumlah orang tak de smart phone, tak de internet..
Update benda terbaru ni memang lambat sikit la..hehe..
Tapi aku tak kisah pun..
Happy je hidup macam ni..hehe..

Salah satu update terbaru ialah sepupu aku baru dapat baby petang tadi..
Nampak die update dekat facebook..
Then aku terus message die..


Baby boy baru b.wan..:)
Die ajak datang tengok baby die..
Kalau rajin aku pegi la DEMC esok tengok baby die..

So malam ni tido puas-puas esok nak ke sana sini..
Isnin dah keje..huhu..
Nasib baik ada cuti sehari next week..
Dan semalam boss aku bagi tau aku bole swap cuti hari khamis tu ke hari Jumaat kalau aku nak..hehe..

Rasanya aku tak banyak bercerita pasal aku intership/praktikal ni kan..
Tadi sebelum keluar..
Masa dekat rumah ada jugak la aku fikir nak update pasal tu..
Sebab tengah cari idea nak tulis pasal apa..
Dah lama tak update sampai kene fikir idea nak tulis apa..
Tapi nanti la aku share..
So far company dan staff sangat ok..
Banyak jugak kot yang aku belajar..
Memang tadi aku ada fikir nak share kan apa yang aku belajar..
Tapi tu la kalau nak tulis benda-benda teknikal ni memang amik masa sikit la..

Kalau dulu masa belajar dan sentiasa ada internet lain la..
Bila bosan atau sambil study bole la aku update dan share benda teknikal sikit-sikit..
Ni memang tak la..
Dekat ofis pun bayak jugak keje sekarang..
Nak update pun macam tak sempat je..
Lagi pun kalau nak update dekat ofis amik masa yang lama jugak la..
So memag susah sikit la..
Insyaallah ada masa nanti aku share..:)
Sekurang nya ada jugak la benda ilmiah sikit yang aku share..hehe..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...