Sunday, 13 April 2014

Kasut Kerja & Jalan-Jalan..

Assalammualaikum..

Ok mula-mula kita cerita pasal kasut kerja dulu..
Ni la motif utama keluar semalam..
Cari kasut untuk di pakai pegi keje..
Dan macam aku cakap sebelum ni..
Bila nak beli tu kene la multi purpose..
Bole pakai pegi keje dan jalan-jalan..:)

Lepas tu boleh pulak pegi KLCC kedai kasut sangat limited untuk yang aku mampu..
Ye aku tau banyak je kedai yang jual kasut..
Tapi tu semua luar kemampuan aku..

Disebabkan aku nak beli kasut, seliper dan kalau ada rezeki lebih nak beli pakaian..
Kasut tu paling mahal antara benda lain..
Sebab seliper tu aku dah bole agak dah..
Maka memang kene beli kasut dulu sebelum beli benda lain..
Baru senang nak budjet untuk beli barang lain..

Turun naik kedai kasut yang sesuai kitaorang masuk..hehe..
Bila ada kasut yang aku berkenan tapi saiz pulak tak de..
Bila ada kasut yang aku berkenan, ada saiz tapi condition kasut pulak kurang baik..
Tinggal last pair lepas tu bila aku jalan-jalan kejap je dah tanggal stripe die..
SA tu pun faham..
Bila aku tak jadi beli die pun rilek je..

Aku sebenarnya ada sepasang kasut da pakai pegi keje..
Beli dengan Haziq masa sebelum aku keje hari tu..

 Cuma kasut simple lebih kurang macam dalam gambar dekat atas ni..
Kasut H&M yang murah je..
Design sama je..
Tapi kasut aku ada bulu-bulu..hehe..

Aku suka je kasut tu..
Plus memang pakai kasut tu je tiap hari pegi keje..
Mula-mula memang melecet habis la kaki aku..
Tapi bila dah lama-lama memang selesa sangat..

Lagi satu yang aku suka pasala kasut ni..
Sangat sesuai nak di sesuaikan dengan macam-macam pakaian..
Part tu memang terbaik..
Pakai dengan baju kurung, jeans atau office wear ok je..

Tapi masalah nya tu je la kasut aku sepasang..
Bila hujan kasut tu basah je..
Aku pakai sandal iPANEMA aku je la pegi keje..
Walaupun tak de siapa bising..
Tapi tapi macam tak berapa nice je..
Tu la plan nak beli kasut baru tu..

Aku pun bole la tukar-tukar pakai pegi keje..
Ada variasi sikit pun ye jugak..

Selepas gigih berusaha..
Maka end up dengan kasut ni..:)


Bole di pakai ke pejabat dan jalan-jalan kan..hehe..
Mula-mula ada kasut lain yang aku berkenan..
Tapi tak de saiz pulak untuk warna yang aku nak..
Warna macam ni senang nak matching dengan banyak baju..

Cuma tapak die ni aku tak pasti sikit..
Harap jangan la licin..

Aku beli kasut ni dekat C&K..
Banyak jugak pilihan yang design agak menarik..
Cuma pegi hari Sabtu orang memang agak ramai la..
Sa yang entertain aku pun very nice..

Mula-mual aku datang ada yang aku berkenan..
Tapi tak de size..
Ada size untuk pattern lain tapi warna merah..
So agak susah nak matching nanti aku rasa..
Aku kalau pasal kasut ni memang kalau serous nk beli baru aku akan mintak..
Kalau saje-saje memang tak la..
Menyusahkan SA je nanti..
Sebab kasut display memag tak kan muat..
Memang kene mintak size..

Bila aku bagi tau nak jalan-jala dulu die ok je..
Kalau aku tanya pendapat pun response die agak membantu..

Tapi bila dah jalan-jalan tak jumpa jugak yang sesuai..
Aku datang balik jumpa yang aku beli ni..
SA yang sama jugak entertain aku nicely..:)
Maka inilah kasut keje dan jalan-jalan aku lepas ni..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...