Sunday, 6 April 2014

Deko-deko..

Assalammualaikum..

Semalam aku balik kampung..
Sekarang ni rajin jugak la singgah jalan-jalan kedai barang-barang rumah..
Punya la lama nak plan tu kan..haha..
Lagi lepas aku tengok show unit hari tu ada la idea sikit-sikit..
Jadi bole la start plan nak buat apa utuk rumah tu..
Jadi survey-survey la apa yang patut sebab nak agak harga..
Bila dah tau apa nak buat dan harga senang la nak simpan duit..

Nasib baik la rumah tu tak besar sangat..
Jadi memang beli barag sikit je la..
Bila macam tu lagi la kene plan betul-betul..
Hall dan dining pun sangat kecik..
Kalau sofa pun bole beli satu set je..
Sama la dengan set meja makan..
Dan kalau memang nak gunakan ruang dengan sebaik-baik nya the best solution ialah guna built in cabinet..
Bila nak guna built in cabinet tu rasanya banyak guna modal..
Kene la menyimpan dari sekarang..
Maklumlah duit masing-masing tak berapa nak banyak..huhu..

Sambil tu kitaorang selalu la pegi survey dekat kedai barang-barang rumah atau kalau pegi mana-mana macam hotel, boutique ke....
Bole la dapatkan idea lepas tu bole la pegi survey barang..hehe..

Ni salah satu hasil survey kot..hehe..
Gambar ni dah lama sebenarya..
Tapi baru ni ada kesempatan nak upload..hehe..

 
Susunan katil..

Built in cabinet, cermin dan kerusi..

 Pintu bilik, air-cond dan lampu dinding..

Sangat simple dan sangat kemas dekorasi bilik ni..
Yang penting selesa..


Ni gambar toilet pulak..

 Shower..

 Sink and toiletries..

Toiletries..

Toiletries lagi..
Nak tunjuk dalam box tu ada cotton bud..

Satu yang aku suka pasal toilet ni..
Tak perlu pakai heater ke apa..
Sebab untuk air die centralize aku rasa..
Jadi ada air panas dekat shower dan sinki..

Satu lagi yang aku suka pasal rumah kalau korang perasan memang xde toiletries atau apa-apa barang penjagaan diri dalam bilik..
Sebab semuanya dekat toilet..
Dalam bilik cuma ada baju dan tempat untuk tidur je..
Segala perfume, deodarant, alat-alat penjagaan diri semua dalam toilet..
Aku suka jugak la concept ni..
Jadi bilik tak de la semak sangat..

Jadi sekarang ni jalan-jalan cari idea la kitaorang..hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...