Tuesday, 1 April 2014

5:2 Diet..

Assalammualaikum..

Semalam dah masuk bulan kedua aku dekat sini..
Banyak sangat yang aku kene improve untuk lebih baik..
So 2nd month ni untuk align balik hidup dekat ofis dan personal life..

Salah 1 nye adalah masalah berat badan dan kewangan..
Alhamdulillah praktikal ni ada allowance..
Tapi kos hidup dekat ofis dan KL ni pun bole tahan kan..
Masing-masing pun tengah nak bina hidup..
Sangat banyak guna duit..

Ofis aku ni dekat KL Sentral..
Kos makan memang agak tinggi..
Nasib baik dekat area rumah banyak orang jual makanan..
Banyak pilihan dan harga agak ok..

Jadi aku memang berusaha nak kurang kan berat badan disamping cut cost belanja..
Hari Isnin hari tu aku puasa..
Untuk dua-dua sebab dekat atas la..
Lepas tu tadi sembang dengan officemate pasal aku puasa hari Isnin hari tu..
Die kata ada diet 5:2..




Apa diet 5:2 ni?
Sila la baca dekat bawah..
Sangat interesting..
 Ia adalah diet 2 hari puasa dan 5 hari lagi makan..
Memang dah lama digalakkan dalam Islam untuk puasa sunat Isnin Khamis..
Dan keberkesanan perkara ni diperakui oleh barat..

Memang akan terus praktikkan benda ni..
Sesiapa berminat memang bole praktikkan dangan sangat mudah..
All the best..

Source:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...