Sunday, 30 March 2014

OTC, London Weight & Weekend with BFF..

Assalammualaikum..

Ni kisah minggu lepas..
Macam aku pernah update minggu lepas..
25hb tu birthday aku..
So on birthday aku dapat la voucher free pegi London Weight Management..
1st time aku pegi..
Aku dapat free untuk sauna, hot blanket dan ada machine..
Aku pegi 24hb pegi sorang je..
Macam biasa la mesti la die promote untuk pakej dieorang..
Tapi sejak intern ni berat badan aku memang beria naik pun..huhu..
Lagi-lagi dekat certain part..
Mungkin jugak sebab selalu keluar dengan budak-budak ni..
Kadang-kadang keluar dengan en.bf, Haziq atau Jie dengan Farez datang dekat area rumah aku makan..
Kesedaran tu memang sangat ada..
Naik pulak palin teruk dekat perut, peha, dan lengan..
Memang sangat ketara sebab bila pakai pakainan lama sangat obvious..huhu..
Harap sangat mampu turunkan berat..huhu..
Plan nak beli baju baru untuk pegi keje pun aku KIV dulu..
Tunggu berat turun kalau boleh..haha..

Ok next cerita pasal OTC pulak..
Minggu lepas ada Offshore Technology Conference (OTC) Asia dekat KLCC..
Aku pegi la untuk beberapa hari dan untuk beberapa sessi..
Penat betul jalan kaki sana sini..haha..
Fikir positif la elok sebagai excercise kan..hehe..
Aku ada la masuk technical session, panel session lepas tu lawat pameran..
Banyak booth dari company o&g international dan local..
Dieorang pun inform vacancy yang ada dekat company dieorang dan bole drop resume dekat booth..
Aku nak drop kan resume en.bf hari last tu (Jumaat) bole pulak tutup awal...
Aku keluar dari office pukul 3 lebih macam tu sebab tengok dekat online pameran tutup pukul 5 tapi rupenya pukul 4 dah tutup..huhu..
Nasib baik la pegi sebelum tu aku ada amik pamplet dari company..
Ada jugak la sikit knowledge yang aku dapat..
Aku masuk pun free je sebab masuk as student..hehe..


Booth yang ada dekat dari company local..

Tapi ada kisah nye jugak masa aku pegi OTC ni..
Jumpa junior aku dekat sana dan lunch dengan die..
Mostly tempat full sebab lunch hour..
Queue bukan main panjang lagi..
Sekali kitaorang pegi Bumbu Desa..
Makan nasi, rendang daging, ayam berlada dan tumis kangkung..
Air pulak jus carrot dan air kelapa..
Total rm6+.++..
Terbaik betul kan..
Memang dasyat la kalau keje dekat KLCC kalau nak makan..
Dekat tempat aku ni pun bole tahan jugak dasyat nye..
Sabar je la..
Belanja makan memang agak tinggi la sekarang ni..
Bulan kedua ni memang cuba untuk kurangkan..

 Dengan junior dekat Bumbu Desa..


Menu..

On weekend pulak Sabtu aku dengan en.bf pegi tengok show unit rumah yang en.bf beli..
Aku tak pernah tengok lagi sebab masa booking kan aku dekat Terengganu..
So far ok la unit tu untuk permulaan orang macam kami ni..
Tengok show unit tu bole la dapat idea sikit-sikit macam mana nak deco nanti..
Bole la plan nak deco, nak beli barang dan kumpul duit dari sekarang..
Sangat banyak yang perlu diusahakan..huhu..
Nasib baik la rumah tu tak besar sangat..
Nak beli perabot pun sikit je..
Kalau rumah besar lagi banyak la duit yang perlu untuk rumah tu nanti..huhu..

Dari tengok rumah kitaorang ke Bagan Lalang pulak..
Birthday treat dari Hendry..hehe..
Makan ikan bakar berempat..
Aku, en.bf, Hendry dan Hafez..
Syok lepak sama-sama..
Dari lepas maghrib sampai tengah malam lepak sama..hehe..
Catch up macam-macam benda..
Dari pasal kawan-kawan, keje, MH370, dan plan nak pegi holiday..hehe..
Dan dan masa tu jugak tengok tiket flight nak pegi bercuti sama-sama..
Suka betul pegi holiday..
Beria betul..hahaha..
Order bole tahan la..
Tapi just nice la untuk 4 orang..
Order air la bukan main banyak.
Sekarang kan panas..

Hari tu kitaorang pegi makan dekat Sea View..
Ok la jugak tempat ni..
1st time makan dekat sini..
Order siakap stim, ketam sweet sour, cencaru bakar, undang berlada, sotong goreng tepung, pahat masak berlada jugak tak silap dan nasi putih..
Air masing-masing 2 set..
Total rm 16+.++..
Ok la harga untuk 4 orang kan..
Cuma pegi weekend sangat ramai orang..
Makanan cepat jugak la sampai walaupun ramai orang..
Tak de lah lambat sangat..
Tapi air kedua yang kitaorang order lambat giler..
Sampai Hafez pegi dapur tanya pasal air pun lambat giler dapat..huhu..

Lepas tu masing-masing belum nak balik lagi..hehe..
Pegi kedai lain pulak nak minum-minum sambung sembang-sembang..
Biasa la jarang jumpa..
Sembang pasal masa sekolah dulu la..hehe..
Sampai rumah lambat jugak la..

Ahad pulak macam biasa bangun lambat la..hehe..
Tapi sekarang sejak keje bangun pun tak de la lambat sangat..
Mata cepat je terjaga.
Petang tu aku pegi treatment lagi..
Sambung treatment sebab masa pegi 1st time tu tak habis lagi..
Aku datang lepas office hour..
Kedai tutup pukul 9..
Tak sempat nak habis..

Sekarang ni ada satu benda yang tak best nyer..
Dekat rumah air kene catu..huhu..
Sepatutnya sampai 31hb..
Tapi dengarnya macam extend lagi bulan April ni..hukhukhuk..
Yang paling tak bestnyer bila sembang dengan orang lain rumah dieorang tak pernah tak de air pun..
Sabar je la..
Harap cepat la masalah ni selesai..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...