Sunday, 9 March 2014

New Chapter - Practical..

Assalammualaikum..

Lama dah tak update blog..
Sekarang ni internet payah sikit..
Maklumlah nak membiasakan diri dengan keadaan baru..
Banyak benda kene tune dengan keadaa baru ni..hehe..

Aku ada je online tapi sekejap-sekejap la..
Kadang-kadang pegi McD, rumah Haziq ke online..
Tapi biasanya bukak fesbuk, twitter atau pun email..
Ada jugak bukak blog..
Tapi tengok macam tu je la..
Tak dan la nak menulis kalau rushing-rushing..
Menulis ni biasa nya kene rilek-rilek..
Baru la bole bercerita ke apa kan..hehe..

Dekat ofis pun aku ada je online..
Tapi biasanya buat keje la atau waktu break bukak fb atau twitter catch up cerita kawan-kawan..
Bukak email kalau ada isu nak kene settle..
Sebab aku ada masalah dengan kolej berhubung result aku..
Aku kan fast track untuk course ni..
Course ni sepatutnya 7 semester..
Tapi aku buat 5 semester je..
Result display sampai semester 5 je..
Aku tak boleh tengok result untuk semester 6 dan 7..
Risau jugak kalau ada pape ke kan..
Buat nya ada subjek kene repeat ke..huhu..

 Dan ni jugak la punca aku online ni..
Haritu dah tengok result untuk each subject for every semester..
Tapi transcript pulak untuk sem 6 dan 7 tak boleh display..
So aku email kolej balik..
Hari ni Alhamdulillah semua dah settle..
Dan untuk tatapan semua yang mengikuti perjalanan aku dari awal lagi..
Susah senang aku untuk semua ni..
Ye aku tau ada orang lagi susah hidup die..
Tapi aku pun agak happy ni sebahagian dari hidup aku..

Untuk Diploma in Offshore Engineering aku ni aku grad dengan 3.87..
Ni belum la official lagi..
Sebab aku tengah praktikal kan..
Praktikal pun ada pointer..
Harap semua nya ok..
Dan aku syukur sangat dengan result aku ni..

Berbalik pulak pada cerita dekat ofis..
Alhamdulillah semua baik-baik je..
Walaupun aku agak pressure dengan expectation dekat ofis..
Sangat banyak yang aku perlu buat..
Banyak benda nak kene study dan catch up..
Tapi setakat ni orang sekeliling aku sangat membantu..
Leader aku pun agak baik..
Office mate pun agak ok..
Dan sangat banyak ruang untuk aku improve..
Sangat banyak benda yang aku perlu belajar dan improve in term of knowledge dan soft skill..

Dan apa yang menarik nya kedua-dua certificate yang aku ada sangat membantu..
Electronic Engineering dan Offshore Engineering aku memang sangat membantu aku..
Kedua-dua nya sama penting dan membantu satu sama lain..

Dan masa briefing pun Manager tu bagi tau yang die amik aku pun sebab apa yang aku buat..
Aku mampu amik risiko dan sebagainya..
Jadi aku pun syukur sangat buat benda ni..
Walaupun aku tak pernah rancang..
 Jadi orang dekat luar sana jangan la takut amik risiko dan jangan la berhenti belajar..

Rumah sewa dan housemate pun agak ok..

Dan aku harap sangat aku mampu laksanakan tugas dengan baik..
Jadi pekerja yang baik..
Jadi individu yang baik..
Doakan la yang baik-baik untuk aku..
Dan terima kasih banyak kepada semua yang tak berhenti sokong aku..
Keluarga, kawan-kawan dan sebagainya..
Perjalanan masih sangat jauh..
Semoga semuanya baik-baik..
Amin..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...