Wednesday, 5 February 2014

Weekend with BFF..

Assalammualaikum..

Haritu aku dah cerita kisah spontan aku balik kampung kan..
So the next day tu hari aku menghabiskan masa dengan kawan-kawan baik..
Plan berubah-ubah dan masa tersangat la terhad..
Kita enjoy dan chill je la setakat mana yang boleh..

Pagi tu bangun boleh tahan awal jugak walaupun masing-masing tido lambat la jugak..
Haziq dari Perlis dan aku dari Terengganu..
Aku bangun tu makan buah-buah yang adik die beli..
Ada mata kucing dan mangga..
Mula-mula Haziq basuh baju dan lepas tu ajak pegi makan nasi lemak dekat Plaza Damas..
 Haziq mula-mula pun plan nak pegi office pukul 11 tapi sudahnya pukul 1 baru pegi..

Hari aku datang dekat ofis die ni tak de sape pun..
Ada dua tiga orang je..
Dan ni kali kedua aku datang..

Sekarang ni aku suka je tengok dekorasi-dekorasi tempat..
Suka tengok perabot yang menarik ke..
Boleh bagi inspirasi..
Tapi rasanya aku memang suka konsep modern minimalis..
Simple tapi praktikal..
Masa datang 1st time aku tengok macam menarik je tempat ni..
Simple je..

 
 Suke tengok sofa putih tu..
Dekat sini la aku melepak..
Sambil online sambil buat keje ODA aku..
Bila tak de keje Haziq datang ajak menonton AJL..
Die tak tengok lagi masa ni..
Wifi dekat sini haruslah laju..
So best je la online dan tengok video..


Dining table..
Macam menarik je kan..
Simple, kemas dan elegan..


Kalau ada rumah nanti aku suka simple macam ni je..
Tak de la serabut-serabut sangat..
Toilet die pun ok jugak..
Tapi aku tak snap gambar..
Biasa-biasa je la..



Berderet Ferrari dekat showroom..
Dekat floor ni ada Ferrari je..
Dekat atas ada Maserati..
Dulu dah naik..
Mula-mula nak naik..
Tapi bila nak balik malas nak naik atas..


Ferrari Berlinetta pujaan kalbu..
Menarik je aku tengok..

Ada gambar yang lain lagi..
Tapi macam malas pulak nak upload..
Banyak sangat pulak gambar nanti..
Jarang upload gambar tetiba bersusun gambar..hehe..

Haziq balik keje pukul 4..
Hari ni last day die keje dekat sini..
Next kita pegi amik en.bf..
Aku punya la lapar masa ni..
Sempat beli McD dekat ada drive thru dekat Novotel laju je aku habis..haha..

Amik en.bf kitaorang pegi MidValley..
Masing nak pegi makan..
Haziq plan nak ajak makan dekat Snowflake..
Tapi tutup la pulak..
Pegi makan dekat foodcourt je la..
Makan pan mee dengan pari sambal..
Punya la banyak belacan pari die..
Gatal-gatal aku makan..huhu..

Alang-alang dah dekat Mid Valley ni..
Pegi beli pencuci muka terus..
Dah balik sini nanti payah nak beli..

 
 Rm 93 satu ni..
Memang ni la pencuci favorite aku..
Sesuai sebenarnya so pakai ni je la..


SA tu bagi ni free..
Tak guna lagi pun..
Pencuci tu pun aku tak guna lagi..
Yang lama ada lagi..
So tunggu tu habis la..

Dah settle semua teman Haziq pegi beli stuff untuk die berenang..
Beli pakaian, goggle la dan lain-lain..hehe..
 Balik tu kitaorang lepak-lepak kejap dekat rumah..
Lepak dekat balkoni, tengok Ika main game..
Then balik kampung..:)

Ni la aktiviti sekejap dengan BFF..
Selalu habiskan masa dengan dieorang je la..
Kalau tak dengan family dengan dieorang je la aku..
Masa pegi Plaza Damas pun macam-macam kene nasihat dengan Haziq..hehe..

Semalam aku dah balik Terengganu..
Masa balik kampung hari Khamis Hendry baru sampai KSB ke baru nak gerak KSB..
Tak sempat pun nak jumpa..
Sampai semalam aku ada SMS Hendry..
Malam sikit die ada SMS yang die dah nak belayar..
Maybe minggu depan die dah nak sign off..

Aku ni bila la nak study..
Minggu depan dah final..huhu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...