Thursday, 20 February 2014

End of Chapter - Terengganu..

Assalammualaikum..

Rasanya blog ni macam terabai je sekarang kan..hehe..
Mood nak menulis macam tak de je..
Banyak jugak benda jadi tapi tak sempat nak catat dekat sini..
Aku pun agak sibuk menghabiskan masa-masa terakhir dekat Terengganu..

Ni aku baru sampai rumah dari Terengganu..
Hari ni aku ada present ODA..
Kira nya task terakhir aku..
Tapi rasanya nya momentum dan performance aku sangat teruk la hujung-hujung ni..huhu..

Minggu ni aku sibuk prepare pasal ODA ni la..
Di samping tu pegi enjoy dengan budak-budak ni..
Kira macam selingan la untuk release tension..hehe..

Sepatutnya present ni awal-awal 18hb..
Tapi ada present untuk praktikal student pulak..
So present kitaorang ni postpone 20hb Februari..
Banyak jugak la drama nak siapkan benda ni..
Biasa la kalau kerja berkumpulan kan..
Macam-macam hal bila dah ada 5 kepala..
Tak pe la tabahkan je la hati layan..

So present nya petang tadi pukul 3..
Biasa la start lambat..
Lepas tu memang kaw-kaw la kene masa present tadi..
Keje tak cukup bagus, report hancur dan tak well prepare untuk present..
Memang terbaik la..
Memang kene carik balik semangat untuk praktikal nanti cuti seminggu ni..

Dan kisah nak balik ni kenangan jugak la..
Allah tu sebaik-baik perancang kan..
Kebetulan pulak Hendry sign off hari ni..hoho..
So lepas present tadi lepak pegi minum dengan budak ni kejap..
Lecturer aku nak belanja..:)
Lama jugak la bersembang..
Masa ni lecturer aku siap kata paper subsea pipeline aku teruk..huhuhu..
Apa boleh buat..
Salah sendiri..
Terima la balasan ya..huhuhu..

Sebelum pukul 7 aku dah balik rumah..
Amik barang-barang yang perlu je..
Bungkus-bungkus campak dalam bonet kereta..hehe..
Disebabkan keje last minit, plus nak cepat ad je la barang yang tertinggal..
Dah la barang penting pulak tu..haish..
Aku bawak barang yang perlu je sebab minggu depan awal bulan satu baru nak angkut barang terus bawak pegi rumah dekat KL..
3hb dah nak start dekat sana kan..
 Jadi bawak barang dari Terengganu ke KL terus je la..
Kalau nak bawak dari Terengganu ke rumah lepas tu ke KL macam buat keje 2 kali je..
Malas la aku..
Plan 1 tu lagi bagus..

Lepas tu kebetulan sangat kan Hendry sign off hari ni..
So bole la balik sama..hehe..
Gerak dari sana pukul 830 tadi ikut KL..
Berdua tak de la bosan sangat..
Ada geng nak bersembang..
Lepas tu die sorang je yang drive..hehe..
Masa dekat LPT die ada suruh aku tido kot-kot nak tukar bagi aku drive..
Tapi steady je die bawak sampai rumah..hehe..
Aku tukang layan borak je la..

Banyak sangat kenangan aku dekat Terengganu ni..
Dan sangat banyak yang aku belajar..
Dengan dieorag pun sangat best..
Lepas ni cerita pasal aku praktikal pulak la..
Nak start kerjaya dan hidup balik..
Harap well prepare dan well plan lepas ni..:)
Gunakan peluang kedua ni baik-baik..
Tapi sebagai manusia biasa aku ni cepat alpa jugak..huhu..

Lagi pun ada beberapa orang yang sangat best..
Harap lepas ni keep in touch dan boleh jumpa lagi..
Nak tulis banyak-banyak pun tak reti..
Simpan dalam hati je la..hehe..

Selagi tak keluar result pun kira belum betul-betul boleh lega..
Harap tak de yang sangkut dan aku dah habis..

Aku balik ni en.bf pulak baru ke Miri petang tadi..
Flight pukul 2 lebih tadi..
Masa on the way balik dengan Hendry sempat la kitaorang call die dekat sana..
Lepas ni tunggu panggilan die dari laut la..
Surprise call macam biasa..hehe..
Sorang sign off sorang kene pegi offshore untuk entah berapa hari..hehe..
Sabar je la kan..
Tak sabar nak pegi offshore gang punya vacation hujung tahun ni..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...