Sunday, 12 January 2014

Weekend with en.bf..:)

Assalammualaikum..

Jarang betul aku update blog sekarang..
Kisah nya sejak pindah rumah baru tak de internet..huhu..
Broadband P1 aku dah terminate..
Malas ak nak layan..
Customer service die teruk aku rasa..

Lepas tu sekarang pun banyak keje..
Sem ni banyak betul drama..
Dengan banjir semua la..
Lepas tu banyak cuti..
Buat aku tak de mood betul..
Dugaan semua tu kan..
Lagi dah dapat tempat nak praktikal..
Rasa tak sabar sangat je nak keje balik..
Dalam tak sabar tu rasa cuak jugak..
Risau sangat kalau tak perform..huhu..
Takut kalau peluang kedua ni aku gagal..huhu..

Dah nak habis ni banyak juga benda yang mengganggu fokus aku..
Dengan test, quiz dan benda-benda lain yang berterabur..
Lepas tu aku pun selalu spend masa dengan budak course aku..
Rasa sayang pulak nanti masing-masing dah nak berpisah..hehe..
Banyak betul kenangan dengan dieorang dekat sini..

Hari tu masa kelas Public Speaking pun aku cerita pasal tempat yang aku pernah duduk..
Bila lecturer aku tanya dekat mana yang paling memorable..
Aku jawab Terengganu..
Aku rasa memang banyak kenangan, benda yang aku belajar dekat sini..

Panjang betul mukadimah die kan..haha..
Cerita pun dah bercampur-campur..
Ni lah akibat bila dah jarang menulis..
Nak cerita apa pun tak tau..haha..

Tapi weekend ni en.bf datang sini..
Mungkin ni last time die datang sini sementara aku belajar dekat sini..
Die datang hari Jumaat malam..
Gerak dari KL lepas keje..
Sampai dalam pukul 10 lebih pukul 11..

Sekarang ni selalu hujan je kan..
Kitaorang pun takut kalau dekat sini banjir balik..huhu..
Tak sanggup lagi la nak banjir..

Malam tu lepas makan die terus hantar aku balik je..
Bagi die rehat..
Yelah siang keje..
Lepas habis keje drive datang sini pulak..
Die duduk dengan budak course aku..
Aku memang saje bagi die duduk dengan dieorang bagi die kenal dengan budak-budak ni..
Aku siap pesan lagi suruh die tido awal lepas hantar aku balik..
Tapi harapan sangat tau..haha..
Bole pulak die melepak bersembang sampai pagi..

Pagi tu pun aku tunggu die bangun nak keluar tak bangun-bangun..haha..
Masing-masing bangun lambat..
Hari Sabtu tu mula-mula pegi basuh kereta dulu..
Lepas tu kitaorang pegi Kuantan..
Bawak die pegi makan dekat mee goreng mamak bawah pokok dekat Jalan Bukit Ubi..
Pukul 5 lebih baru lunch..haha..
 Biasa aku pegi dengan Hendry je..
Die pun dengar kitaorang cerita je..
Kali ni bawak la die pegi makan dekat sini..hehe..

Lepas makan pegi jalan dekat ECM..
Masuk jalan-jalan bole pulak terbeli baju..haha..
Beli baju formal nak pakai keje nanti..
Company tu aku tengok staff die ramai pakai formal masa aku pergi interview..
 Saje try-try lepas tu ada ok terbeli la..
Harga pun tak mahal mana..
Sekarang pun banyak sale nak Chinese New Year..

Lepas tu ingat nak pegi makan ikan bakar dekat Tanjung Lumpur..
Tapi disebabkan makan mee tu pun dah lambat..
Rasa tak lapar sangat..
En.bf pun nak makan sekali dengan budak-budak ni..
Balik Terengganu amik dieorang lepas tu pegi makan McD dekat Kerteh..
Melepak la bersembang..

Yang bagusnya dieorang ni walau pun baru jumpa tapi baru lepak sehari macam dah kenal lama..
Ni la cara aku kumpul dan mengembangkan kawan-kawan..hehe..

Semalam pun aku tak de lah balik lambat..
Biar die bole tido dan rehat lama sikit..
Tadi pun die bangun lambat jugak..
Lepas tu bole pulak balik beramai-ramai dengan budak-budak ni..hehe..
Aku pulak yang tinggal sorang je dekat sini..huhu..

Tapi dalam pada masa yang sama ok jugak bila tinggal sorang..
Bole fokus nak buat keje..
Kalau tak banyak sangat gangguan..
Asyik berhibur je..

Masa en.bf datang sini banyak jugak la benda yang kitaorang discuss untuk future..
Terutamanya berkaitan dengan career la..
Pape pun semoga boleh habis sem ni dengan jayanya dan dapat result yang sangat cemerlang..

Harap sebelum habis ni sempat la jumpa Hendry..
Haritu die ada tanya nak ajak keluar..
Tapi ada masalah skit pulak..
Harap jugak die dapat turun masa en.bf datang ni..
Tapi harapan je la..huhu..

Fokus seminggu ni adalah nak siapkan keje-keje yang sepatutnya dan in advance..
Final pun dah nak dekat..
Lepas tu bole la habiskan masa-masa yang ada ni dengan dieorang..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...