Friday, 13 December 2013

Mr. DIY..

Assalammualaikum..

Sape suka pegi beli barang dekat Mr. DIY?..
Ala kedai yang jual macam-macam barang tapi harga murah tu..

Semalam aku pegi jual barang dekat tempat kitar semula lepas tu pegi beli durian kan..
Sebelum pegi beli durian tu sempat la pegi kedai ni..


Pegi beli dua barang ni..
Sebenarnya nak beli sepit tu je..
Sepit tu sangat banyak kegunaan die dekat aku..
Selalu bawak je balik..
Tapi hari tu bole pulak tertinggal..

Mula-mula pegi dekat Watson..
Tapi harga bukan main mahal lagi..
Atas rm5..

Tetiba teringat dekat sini ada Mr DIY..
Maka ke sana la kita..

Ada dua jenis sepit ni semalam..
Sepit ni ada dekat tempat aksesori..
Sebanarnya untuk cabut bulu kening kalau ikut dekat pembungkus die..

Satu tu rm 1.50 je..
Tapi ada dengan pisau cukur untuk kening..
Walaupun murah dan ada dua barang..
Aku nak buat apa pulak dengan pencukur tu kan..
Aku amik la yang ni..
RM1.90 siap ada bekas hijau tu..
Menarik jugak kan..
Siap ada bekas lagi..

Lepas tu saje jalan-jalan carik sepit..
Sepit tu pun sangat banyak dah aku beli..
Tapi selalu pakai tak lama pun..
Tak hilang cicir dekat mana-mana..
Mesti sebab patah..huhu..
 Hari tu ada tengok dekat Jusco pun bukan main mahal lagi..
RM 10 untuk 3..
Tak pun satu tu je rm3.90..
Amboi bukan main mahal kan..
 Paling murah pun aku pernah beli dekat pasar malam..
Satu tu rm2..
Tapi dekat sini semalam rm 1.80 je..
Lepas ni bole la beli dekat sini je..
Quality lebih kurang je pun..
Tak de yang special pun kalau mahal-mahal tu..

Lepas tu beli cekak untuk Zack sekali..
Satu cekak tu rm 0.70 je..
Dari beli mahal-mahal dekat kedai aksesori atau dekat kiosk-kiosk dekat pasaraya tu baik la beli dekat sini je..
Lagi murah dan berbaloi..:)

2 comments:

  1. Selalu jgk jenguk masuk mr diy tu. Klu ada daiso, agaknya kering kontanglaa poket ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke..shopping utk rumah ye..:)..sy x prnah lg masuk Daiso..kalau jmp nnt bole la usha-usha ap yg ada..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...