Thursday, 19 December 2013

Kenangan Interview - Selasa..

Assalammualaikum..

Sambung pulak cerita hari interview..
Aku set alarm agak awal hari ni..
Yelah takut terlambat bangun ke apa..
Lagi pun kalau bangun awal sempat la nak check doc ke apa..
Kalau ada prob ada la masa sikit nak settle..

Sebenarnya bila set alarm awal kalau ngantuk lagi ada jugak sikit masa nak tido ke apa..hehe..
Maklumlah malam sebelum tu tido lambat..
Tapi lepas tu terjaga off kan alarm terus tak bole tido..huhu..
Sejam pusing sana sini pun tak bole tido..
Sebab stress agaknya sampai tak bole tido..haha..
Macam-macam fikir..

Lepas tu masing-masing terus bangun..
 Haziq nak pegi beli buah dekat Plaza Damas dan nak settle kan urusan Celcom die..
Mula-mula kitaorang pegi Publika nak pegi settle kan Celcom Haziq..
Dan lepas tu pegi Plaza Damas untuk makan dan beli buah..
Masa dekat rumah plan nak gerak pukul 1230..
Tapi pukul 12 tengah makan lagi..haha..
Buah pun tak beli lagi..

Pukul 12 lebih sampai rumah naik atas terus siap-siap..
Sebelum pukul 1 dah turun balik..
 Hilang dah nervous pasal preparation..
Fikir takut lambat sampai je..
Waktu macam tu kan orang lunch..
Takut jam je..huhu..
 Nasib baik la sampai area tmpt aku nak interview tu awal..
Lepas tu nak jalan carik ofis tu lagi..
Kasut pun buat hal masa tu..
Sebelah kiri longgar..
Nak jalan pun
Potong betul la..haha..

Sampai ofis tu sebelum pukul 2 tak silap..
Terus aku pegi dekat reception inform aku dah sampai..
Sebelum pukul 230 lagi orang tu dah pick up aku..
Nasib baik la dekat reception tu ada sofa..
So Haziq tunggu aku dekat situ je la..
Pukul 4 lebih baru settle..huhu..
Parking pun kene sampai rm16..huhu..

Lepas habis interview pun dah 4 lebih 
Memang dah prepare siap-siap kitaorang nak ke Melaka..
Nak keluar cepat-cepat dari KL sebelum orang keluar ofis..
Tak pasal jem pulak karang..huhu..
Haziq nak jumpa kawan die dekat Melaka..
Paling best rumah kawan die tu dekat Pernu 
Dekat dengan Umbai..
 Harus la makan ikan bakar malam tu..hehe..

Sebelum pegi rumah kawan Haziq tu kitaorang pegi makan dulu..
Pegi makan dekat Ikan Bakar Parameswara..
Owner die Pak Cik kawan Haziq ni..
So kawan die la recommend pegi kedai ni..
Biasa kitaorang pegi makan dekat Medan Ikan Bakar Terapung tu je..

Tapi Haziq amik makanan punya la banyak..
Ikan siakap bakar kosong sebelah, bakar sambal sebelah..
Sotong goreng tepung..
Kangkung goreng belacan sepinggan walaupun order makan untuk sorang je..huhu..
Ikan pari sebelah masak asam pedas, sebelah bakar..
Ada buah..
Memang sangat kenyang..huhu..

Ikan siakap habiskan yang bakar kosong, pari asam pedas..
Ikan pari bakara, ikan siakap kosong dan kangkung goreng belacan tu kitaoran bungkus je bagi kawan Haziq..
Total semua termasuk air dan nasi ialah rm8+.++..

Aku rasa ikan die biasa-biasa je..
Tapi sotong goreng tepung die sedap..
Tepung untuk sotong tu sedap..
Lemak je..:)

Lepas makan terus pegi rumah kawan Haziq..
Kawan die ni baru lepas operation sebab appendik die dah pecah..
Siap ada infection dekat darah dah..huhu..
 Singgah tak lama pun..
Sebab Haziq nak hantar aku balik Kuala Pilah lepas tu balik KL lagi esok nak keje..huhu..

Sampai rumah aku pun pukul 11 lebih dekat pukul 12 tengah malam dah masa tu..huhu..
Aku ni pun dah penat dan mengantuk sangat..
Haziq lagi la kesian kan..huhu..

Die baring-baring rehat kan badan dekat depan TV rumah aku..
Lepas tu mak siap buat kan milo panas, cekodok goreng dengan goreng keledek lagi tengah malam tu..
Beria je kan mak aku ni..haha..
 Dalam pukul 12 lebih die gerak balik..
Sampai KL dalam pukul 2..huhu..


Ni gift dari Haziq..
Die bagi tau dah lama..
Tapi pegi rumah adik die baru dapat bagi aku..

Aku memang tak pernah beli perfume sendiri lagi..
Sebab aku tak pandai sangat nilai..
Pada aku semuanya wangi..hehe..
Masa die tanya nak perfume apa..
Laju je cakap nak Annick Goutal..haha..

Tapi die tak berapa recommend..
Die memang expert bab perfume ni..
Even en.bf pun beli perfume through Haziq..

Lepas tu aku mintak Channel No.5..
Bila die explain..
Sudahnya aku terus suruh die pilih sendiri je..Senang..:)

Bau perfume ni sedap sangat..
Bertambah sedap bila tak perlu kuar duit..hahaha..

 Ni pulak dapat masa pegi ofis Haziq..
 Masa beria tengok kereta Ferrari dan Maserati tu..haha..
Pendrive 4G ..
Bagus dan syukur sangat dapat..
Aku memang tak pernah beli pendrive..huhu..
Ada dua aku selalu guna pun satu adik aku Hakim bagi..
Die dapat hadiah pendrive..
Pendrive lama die die bagi aku..
Satu lagi pendrive en.bf bagi gift company die..
Tu pun 1G je..

 Jadi kenangan pegi interview ni tersangat la best..
Bukan interview semata-mata..
Sampingan tu lagi la lebih..haha..
Aku pun tak sangka macam-macam aktiviti dengan dieorang ni..
Tapi selalunya memang macam ni pun..haha..

Terima kasih banyak..
Tuhan je lah yang mampu balas jasa korang semua yang banyak membantu aku..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...