Tuesday, 17 December 2013

Kenangan Interview - Kasut Formal..

Assalammualaikum..

Hari ni aku interview untuk internship..
Bila pegi interview harus lah kene pakai formal kan..
Untuk pakaian aku memang pakai je apa yang ada..
Tapi aku memang tak de kasut formal..
Aku selalu beli sandal je kan..
Nak tak nak kene pakai kasut formal jugak kan..
Maka terpaksa la beli kasut formal..huhu..

Semalam aku singgah dekat Alamanda sebelum ke KL..
Nak pegi beli dekat mana pun aku tak pasti..
Nak beli kasut yang harga nya biasa-biasa je..
Aku ajak pegi Sunway Pyramid ke..
En.bf ada suggest nak pegi beli dekat Mid Valley..
Tapi aku malas nak pegi Mid sebab mall nya agak besar..
Malas nak jalan banyak-banyak..
Lagi pun masa pun agak limited..
Nak study lagi sikit-sikit malam tu..
 Tetibe teringat nak pegi dekat Alamanda dekat Putrajaya..
Aku memang tak pernah pegi sini lagi..

Pegi sini tak lama pun..
Sebab kebetulan masuk je mall tu nampak banyak jugak la kedai kasut..
Tapi aku memang nak beli cepat..
Malas nak jalan-jalan sebab makan masa..
Bila jumpa je terus beli..
Kalau tak jenis aku dengan en.bf ni..
Survey semua kedai yang sepatutnya..haha..

Akhirnya aku pilih kasut ni..


Tumit kasut ni tak tinggi sangat..
Design pun agak ok..
En.bf memang agak minat la..
Sebenarnya ada satu kasut yang en.bf agak suka..
Tapi tinggal last pair je..
Last pair tu pulak aku tak muat..
Tak de rezeki la..

Aku suka kasut ni sebab die sesuai untuk formal dan kasual..
Kalau untuk formal pegi keje pun design die agak stail..
Kalau nak pakai pegi kenduri pun ok jgak..
Jadi sesuai untuk banyak keadaan..
Pakai masa interivew tadi pun selesa je..

Cuma ada satu masalah la dengan kaki aku ni..
Kaki sebelah kiri aku kecik banding dengan belah kanan..
Semalam pulak cuba pakai masa duduk dan berdiri je..
Tak bawak jalan-jalan..
Walaupun aku ada beli pad untuk ketatkan sikit..
Tapi masa pakai tadi masih longgar lagi..huhu..
Even masa tu aku lapik sampai 2 pad untuk bagi ketat.
Sebelah kanan ok je..
Nak tak nak aku kene pakai jugak la..
Tu je kasut yang ada..
Tak kan nak pakai sandal pulak kan..

So far aku puas hati je dengan keselesaan dan design kasut ni..
Cuma mungkin aku salah amik size..
Patut amik size kecik sikit atau kaki aku ni memang payah la..
Pape pun aku tetap suka kasut ni..
Kalau ada majlis bole la pakai..
Kalau tak pakai masa keje nanti la..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...