Wednesday, 18 December 2013

Kenangan Interview - Isnin..

Assalammualaikum..

Untuk interview semalam memang sangat banyak kenangan..
Dari dulu sampai la sekarang memang tersangat banyak la kenangan..
Kami sama-sama dalam menjalani hidup ni..
Susah senang, suka duka, jatuh bangun..
Sebab tu la aku rasa nilai persahabatan kitaorang ni tersangat la tinggi pada aku..

Masa aku balik cuti banjir dulu dan dah confirm tarikh untuk interview aku memang inform dekat dieorang..
Hendry memang naik kapal sekarang..
Suruh die doakan banyak-banyak la untuk aku..hehe..
Masa jumpa pun sempat jugak la tanya apa yang aku musykil dan apa yang aku teringat dekat die..
Masa tu dah la tak study lagi..
Tanya yang teringat je la..
Masa study rasa macam banyak je benda yang aku patut tanya..
Terutamanya term term yang berkaitan..
Nota-nota pulak semua tinggal..
Harap apa yang ada dalam laptop dan dekat internet je la..
Dah la kalau dalam laptop nak baca dah semak-semak nye payah..
Nasib baik la ayah tolong printkan..:)
Jadi bila study tu nak conteng-conteng..
Nak take note ke senang la..

Bila inform Haziq die ajak aku duduk dekat rumah adik die je..
Biasanya kalau datang KL aku duduk dekat rumah Sen dekat Kota Damansara..
Sejak die pegi Bintulu memang tak pernah lepak KL..
Awal-awal pun prepare nak duduk dekat hotel area company tu je ke..
Sebab perlukan internet..
Nak berulang dari Seremban pun takut tak ok je..
Buat nya lambat atau jadi pape ke walaupun interview tu petang pukul 230..
Dah la jauh..
 Sebab ex roomate masa duduk dekat Keramat dulu pernah keje dekat hotel dekat area Brickfields..
 Jadi bole dapat best price jugak la..
Tapi bila Haziq ajak duduk dekat rumah adik die je memang ok sangat la..
Dan bertambah best sangat nye bila Haziq nak cuti on Monday and Tuesday..
Lagi pun area rumah adik Haziq dekat Mont Kiara tu public transport nya memang sangat fail la kan..
Tersentuh dan sangat terharu..
Plus die pun nak guna cuti die..
Dah hujung tahun kan..

Bila inform dekat en.bf aku punya tarikh interview, die pun nak cuti on Monday..
Lagi la syok..hehe..

So hari Ahad masing-masing balik n9 sebab masing-masing keje hari Sabtu tu..
Isnin pagi Haziq hantar mak die ke nak ke Bandung..
Lepas tu die pegi ofis kejap walaupun cuti sebab ada hal..
 Aku pulak gerak ke KL lepas Zohor dengan en.bf..
Singgah Alamanda kejap untuk beli kasut dan makan..
Nak jumpa Ikin dekat Putrajaya pun tak sempat..huhu..
Dah petang masa baru teringat adik (Ikin) dekat Putrajaya..
 En.bf pulak tak nak gerak cepat sangat..
Maklumlah pukul 5 6 macam tu orang baru balik keje..
Nak ke Mont Kiara tu ikut LDP harus lah jem..
Nak ikut Federal pun sama..
Sudahnya ikut Federal je..
Ikut Kerinchi Link..
Ada jugak la jalan yang banyak kete tapi ok je la jalan..
Sampai rumah Haziq dalam pukul 7 macam tu..
Lepak-lepas la kejap..

Pukul 830 Haziq ajak pegi Saujana Hotel Kuala Lumpur dekat area Ara Damansara nak collect document dari customer die dekat sana..
Cantik hotel ni..:)
Haziq je turun amik document..
Aku tunggu dekat dalam kereta je dengan en.bf..

Gambar Ihsan google..:)

Dekat sini pun kejap je..
Lepas tu on the way balik singgah dekat ofis Haziq kejap..
Pergh memang pengalaman dan syok giler..
Datang pulak ofis waktu malam tak de orang lansung..
Memang dapat la tengok dan explore Ferrari dan Maserati dengan sangat best..hehe..


Disebabkan kami bertiga je dekat ofis tu..
Memang sangat bebas..
Tengok sana sini..
Beria tengok sport rim kereta tu, tengok cat die, tengok system dalam die la..
Macam-macam la..
Walaupun aku bukan la peminat kereta..
Tapi kagum jugak la..
En. bf lagi la suka kan..
Tengok break disc bagai la..
1st floor ada Ferrari..
Lepas tu naik 2nd floor pulak ada Maserati..
Haziq siap bagi kitaorang masuk dan duduk dekat dalam tu lagi..
Experience die sangat la awesome..
 Kalau datang sendiri je memang tak kene layan da..
Jauh panggang dari api kot..huhu..
Giler mampu pulak nak beli Ferrari dengan Maserati kan..
Ada je gambar kitaorang dekat dalam tu..
 Tapi sebagai simpanan pribadi je la..hehe..
 
Lama jugak la dekat sini..hehe..
Padahal esok nak interivew..
Tapi sebab aktiviti malam ni memang melekakan..
Hilang ketakutan..haha..
 Toilet dan discussion die agak best jugak..
Aku pun usha-usha la interior, sofa dan dining set die..
En.bf pun suka..
Alert pasal benda-benda rumah ni sekarang ni..hehe..

Balik dari sini tak terus balik rumah lagi..
Singgah makan malam dekat Hartamas dulu..
Lepas tu baru la balik rumah..

Balik ni masing-masing memang tolong untuk preparation aku nak interview aku esok..
Gabunga tiga-tiga punya preparation memang sangat membantu..
Haziq soft skill die memang sangat baik..
Die pun biasa handle customer dan training orang..
In term of communication skill, how to interact dengan orang dan lain-lain tips dari die tersangat la membantu..
En.bf pulak more on technical..
Die pun keje dengan multinasional company..
Sangat banyak membantu..

Kalau interview sebelum ni pun tak pernah prepare macam ni sekali..
Ni memang salah satu kelebihan bila aku study dan dieorang dah keje..
Jadi experience dieorang tu tersangat lan membantu aku masa aku study atau dalam situasi macam ni..
 Pukul 1 jugak la en.bf balik..
Die cuti sehari je kan..
Esok tu dah nak keje..

Lepas die dah balik aku sambung la lagi study..
Ada tengok video dekat You Tube la..
Internet dekat rumah slow sikit..
Maklumlah pakai broadband..
Kejap dah habis limit..
Dekat rumah adik Haziq ni pakai Unifi..
Memang selamba je la tengok macam-macam video..
Takut esok tu bangun lambat tak sempat pulak nak study kan..
Dalam pukul 3 jugak aku tido tak silap..

Masa ni dah strat cuak dah..
Malas nak berharap tinggi sangat..
Tapi aku pun bukan bawak harapan aku seorang..
Harapan family aku, kawan-kawan baik aku, dan orang yang tak putus-putus sokong sku selama ni..

Masa baru balik dari makan nak naik atas kebetulan Sen pun call..
Kol dari jauh..
Die siap cakap lagi..
Kalau die ada dekat KL die pun mungkin terjebak sama malam tu..haha..

Tapi ni semua la kenangan kami sama-sama..
Dari dulu lagi sampai la sekarang..
Semoga persahabatan kita kekal sampai bila-bila..
AMIN..
Tuhan je lah yang mampu balas jasa korang semua..
Aku sentiasa doakan yang baik-baik untuk dieorang..
Mudah urusan di dunia dan akhirat, murah rezeki, terlindung dari perkara tak baik..
Pendek kata semua yang baik-baik je la..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...