Friday, 27 December 2013

Cuti Dah Habis..

Assalammualaikum..

Cuti dah habis..
Esok dah nak balik..huhu..
3 minggu cuti memang best duduk rumah..
Lagi Hakim dengan Zack ada..
Luqman pun kadang-kadang balik..

Study memang dah lost giler..
ODA memang sangkut giler..
Tak berusik lansung cuti ni..
Harap balik ni dapat la catch up balik dengan pantas nya..huhu..

Minggu depan dah bulan satu..
Minggu lagi satu tu pulak ada Hari Usahawan..
Ada buat jualan 3 hari..
Minggu ni baru budak ni inform suruh cari sponsor seorang rm200..
Kalau dapat lebih lagi ok..
Sape-sape nak bagi sumbangan atau sponsor sangat la di alu-alukan..hehe..
 
Lepas tu dah menghitung hari je la..
Bulan Februari aku dah habis belajar..
Memang kene pulun habis-habisan sem ni..
Dapat kan sebaik-baik result..
Setahun lebih ni memang penuh suka dan duka..
Tapi sangat banyak yang aku belajar..
Cepat betul masa berlalu..
Walaupun ada yang memang puji kesungguhan aku..
Tetap aku la yang lagi tau apa yang aku lalui dan pelajari selama ni..
Perjalanan pun masih terlalu jauh lagi..
Banyak lagi yang aku kene belajar, explore dan lakukan..
 
Insyaallah aku pun ada plan beberapa perkara lepas habis belajar ni selain nak keje lebih bersungguh..
Nak buat benda yang aku nak buat lagi sebelum ni..
Tapi dengan perancangan yang lebih teratur lepas ni..
 
Pape pun matlamat terdekat ialah nak habis kan sem ni dengan sebaik-baiknya..
Tu matlamat jangka pendek..
Tadi PIC yang urusakan application untuk internship aku ada inform yang die away from office starting from 23rd Dec until 27th Dec..
He will be in office on 30th Dec and will reply my email..hehe..
Seperti yang di jangka..:)

Kalau tak de rezeki memang aku kene try tempat lain la..
Masa pun dah makin suntuk..
Bila fikir balik memang betul la timing aku apply dekat company ni dulu..
Kalau status tu tau next month just nice je la..
Bulak Feb aku habis study lepas tu lepas March dan start dekat company tu..
Nasib baik la aku cari company dari sem lepas lagi..
Punya banyak-banyak hantar yang bagi positive feedback ada 2 company je..huhu..
 
Nervous betul nak habis ni..
Tapi setiap sem pun macam ni kot..
Sangat berhati-hati rasanya..huhu..
 
Semalam pun sampai 3 kali Hendry call..
Kesian die turun darat tapi aku tak de dekat sana..
Sorang-sorang je la die keluar carik barang..
Lepas ni pun kalau tak duduk Terenggau lagi tak de sape la nak jemput hantar die lagi..haha..
Tak silap aku masa aku start study dulu memang die pun baru keje dekat Terengganu..
Tapi die pegi naik van company masa tu..
Lepas tu biasanya memang aku la yang selalu jemput dan hantar die kalau die naik atau turun kapal..
 Selain kalau die turun kapal untuk jalan-jalan..hehe..
 
 
Menu untuk hari ni..
Masak lemak perut campur rebung..
Dekat Terengganu tak dapat la nak makan macam ni da..
Selain menu ikan siakap masak sweet sour..

Kalau makan benda-benda macam ni memang teringat la en.bf..
Die tak makan organ dalam macam perut, paru, pedal ayam ke..
Tapi menu macam ni la feveret aku..
Nasib la kan..haha..

Tido awal la malam ni sebelum balik esok..:)
Tak sabar nak habis kan tugas-tugas yang ada dengan gigih nya..:)
 

2 comments:

  1. huish! masak lemak rebung. feveret ni...*telan liuq dah nih*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah la..masak lemak rebung cmpur perut..feveret sngt kan..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...