Sunday, 8 December 2013

Always Best Friends..

Assalammualaikum..

Hari ni macam biasa sempat call Hendry tanya keadaan die dekat sana..
Die tengah menumpang kasih dekat janda lama nak mandi..hehe..
Kesian tak de air lagi..

Sempat jugak call budak yang tolong aku hari tu..
Alhamdulillah keadaan dekat sana dah makin ok..
Letrik pun dah ada, pam minyak dah berfungsi, ATM dah bole keluar duit..
Air dah surut dan hubungan makin ok..
Dah bole pegi Kuantan semua..
Alhamdulillah keadaan makin ok..

Ok cerita pasal dekat sini..
Lepas balik hari tu..
6hb tak silap Haziq call aku..
Kebetulan sangat kan..
Malam tu baru balik dari Terengganu..
Bole la sembang-sembang dengan die..

Sabtu petang nak senja tu pulak..
Tetiba dapat call dari die..
Die dari Johor nak singgah rumah die kejap..
Jadi die nak amik aku kejap nak lepak dekat rumah die..
Cepat-cepat la siap..
 Nasib baik la rumah dekat je kan..
5-10 minit je..hehe..

Sebelum pegi tu aku dah makan siap-siap..
Sebab mak masak ikan sembilang salai campur asam gelugur..
Mantap sangat kan..
Haruslah tak lepas kan peluang..hehe..

Sekali pagi rumah Haziq die bawak makanan punya la banyak..
Dengan berkat dari kenduri yang sangat banyak nya..
Ada KFC la..
Makan lagi la aku..
Habis la..
Dah la badan makin naik..huhu..

Tapi menu yang paling best ialah durian..haha..
Beria la aku makan durian dengan Haziq..
Mak die simpankan dalam tupperware letak dalam peti sejuk..
Ada lah dalam 3 bekas..
Harus la tak lepas kan peluang jugak kan..hahaha..
Lepak-lepak dengan die, dengan mak die, ada kawan die seorang dengan anak buah Haziq (baby)..
Pukul 10 lebih kitaorang balik..
Haziq nak hantar kawan die balik lagi..
Lepas tu esok tu pun die nak keje..
..............................................................................................

Bangun hari ahad ni..
Aku tengok ada beberapa mesej dari en.bf..
Die nak datang and ajak keluar..
Nak balik kampung mak die pegi Tangkak ada kenduri pilak..

Dia ajak la aku keluar..
Pegi shopping mall dengan pakai track je..
Tapi aku tak kisah pun..
Selalu je buat macam tu..
Balik tu aku tak bawak pakaian lansung kan..
Ada bawak pun baju nak pakai masa interview je..
Even pakaian dalam pun aku bawak satu je..huhu..

On the way nak pegi Seremban bole pulak terlanggar lubang yang agak dalam..
Alignment lari..huhu..
Nasib baik la rim tak crack ke apa..
Lelaki kalau pasal kereta biasa la kan..
Sampai Seremban terus buat alignment..
Buat dekat kedai tayar nak masuk ke Stesyen Komuter Senawang..
Rm 18 je buat alignment tayar depan..
Tapi sebab ada tax total rm 19.++..

Jadi semalam keluar aku beli la pakaian dalam..
Nak bayar punya la lama..
Masa aku datang tu bole pulak ada happy hour dekat Jusco..
Orang depan aku pun beli baju anak-anak die 1 troli..
Sabar je lah orang yang beli sehelai je ni nak bayar..
Orang belakang aku ni pun sebakul beli baju..huhu..

Even masa ni ada nak cari kasut untuk interview pun aku malas..huhu..
Masuk Hush Puppies tak yang berkenan, pegi Primevera pun ramai orang, masuk dekat Jusco pun sama..
Dengan kene bertabah nak bayar nya..
Malas la aku..
En.bf pun ada berkenan kasut dekat Oberman tapi fikir banyak kali nak beli..
Tak jadi beli pun..

Lepas tu die nak beli contact lens..
Pagi satu kedai ada promosi tapi tak de stok pulak untuk spec die..
Die ada recommend brand lain..
Tapi takut tak sesuai dengan die aku ajak la en.bf jalan-jalan dulu..

Kebetulan ada pulak Focus Point dekat bawah..
Contact Lens spec en.bf ada..
rm60 untuk 3 pasang..
Mahal jugak kan..huhu..

Tetiba tergerak pulak hati nak usha spek..
Ni memang benda dalam list yang dah lama sangat nak beli..
Spek yang en.bf pakai sekang tak berganti sejak die pakai masa tahun 2 dekat U dulu..
Berapa tahun dah kan..huhu..
Lagi satu dalam list ialah hp dan kasut formal....
Tapi ni masing hold lagi..

Tengok-tengok spek ada pulak bingkai yang kitaorang berkenan..
Masa tu saje-saje nak tengok je..
Harga pun mantap-mantap..huhu..
Dah la bingkai tu limited..
Maksudnya apa yang display je..
Ada 1 tu je..
Tak de stok ke apa..
Dulu dah rasa dah pengalaman usha spek satu Mid Valley tu kitaorang tawaf..huhu..
Termasuk dengan dekat The Garden..

Fikir punya fikir..
Dah jumpa bingkai yang sesuai..
Harga pun agak ok..
Terus je jadi..
Luar jangkaan betul..
Tapi kalau nak tunggu nanti nak beli jugak..huhu..

Bingkai Oakley + lens Zeiss total rm 1+++.++..
Pilih la lens yang agak ok sebab nak guna lama..
Lagi pun lens tu kalau bole tak nak tebal sangat..
Sebab power en.bf agak tinggi..
SA ni pun promote lens ni memang agak ok sebab banyak guna untuk kamera, microscope and so on..

En.bf pun kene la guna bingkai dan lens yang ok sikit..
Orang keje site dan berlasak ni barang memang kene tahan lasak jugak la kan..huhu..

Jadi die kene la tanggalkan lens..
Dan lepas 30 minit baru bole check mata untuk tentukan power untuk buat lens..
SA tu pun agak ok..
Beria aku nego harga..haha..
Mintak free gift..haha..
Prepare kan untuk check mata..
So aku berpuas hati jugak la dengan service die..
Kene bayar 30% untuk deposit dan nak collet nanti bayar 70% lagi..

Dah settle pasal spek ni pegi beli deodorant en.bf dekat Guardian..
Lepas tu ke McD la pulak untuk dinner..
Sambil tu sempat la discuss untuk interview aku..
Orang-orang experience ni memang banyak menbantu..:)

Semalam pun sempat jugak la usha barang-barang rumah dengan en.bf..
Saje usha barang survey-survey harga..

Dua hari ni menghabiskan masa dengan BFF..
Memang aku sayang sangat BFF aku..
Waktu susah dan senang memang ada dengan aku..
Semoga persahabatan kita kekal sampai bila-bila..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...