Sunday, 3 November 2013

Weekend with en.bf..

Assalammualaikum..

Macam yang aku cerita sebelum ni..
Aku balik kampung dengan en.bf..
Memang selalu balik dengan die pun..
Sebab masa aku cuti la nak jumpa..
Tu pun masa aku cuti 3 minggu hari tu tak de la jumpa sangat kalau weekend..
Die pun sibuk keje even weekend..
 Kadang tu keje Sabtu Ahad..
Tapi kalau aku cuti die try jugak la carik masa nak balik..

Lagi pun die memang nak hantar cat kereta..
Dulu ada kene langgar dengan motor..
Padahal sikit je..
Tapi die punya susah hati masa bagi tau masa baru lepas accident tu..
Macam accident teruk..hehe..
Lelaki biasa la kalau pasal kereta kan..

Budak motor tu tergesel kereta die masa dekat simpang..
Cilok mencilok sekali tergesel..
Nasib baik la masa tu tengah queue..
Kalau die dapat kejar budak tu memang naya la budak tu..
Sekali lagi aku nak cakap..
Lelaki kalau pasal kereta biasa la kan..hahaha..
 
Tapi walaupun kene sikit..
Semalam die bagi tau..
Kene dalam 4 ratus jugak la nak touch up yang terguris terguris tu..
Lagi kereta warna putih..
Lagi payah nak jaga..
Bila calar atau jadi pape tersangat la obvious kan..
Die cat dekat kampung je..
Sebab memang dah biasa cat dekat tempat tu..
Tinggal kan kereta dekat kampung..
Nanti ayah die yang hantarkan kereta tu..
 Dekat KL die pernah tanya sampai 9 ratus macam tu..
Buat dekat kampung je la die kata..
Murah pun murah..
Lagi pun dah biasa buat dekat situ..

Aku kalau pasal kereta dengan lelaki..
Memang aku malas sikit..
Dari dulu lagi..
Kereta en.bf tu pun berapa kali je aku pernah bawak..
Tu pun jalan yang senang-senang..
Macam dekat hiway ke..
Even dengan Hendry atau Haziq pun biasanya keluar dengan dieorang aku biar dieorang je yang drive..

Selain hantar cat ada nak settle kan hal lain jugak..
Hati ni rasa berbelah bahagi kadang-kadang..
Rasa nak share ke tak..
Kalau nak share pun bagus jugak..
Info yang bagus untuk orang lain..
Tapi nak cerita tu memang banyak aku memikir..
Tu yang aku asyik hold je lagi..hehe..

Hari Sabtu P.Long datang..
Lepas makan tengah hari dah balik dah..
 Hari tu tak de kuar pun..
Malam je kuar dengan adik aku..
Adik aku Luqman ada site visit dekat ada restaurant ni..

Orang tu pulak dah beria siapkan makanan rupanya..
Masa order air aku order air suam je..
Sekarang memang order air suam je kalau kuar..
Bagus untuk kesihatan..
Jarang-jarang sangat order air manis..

Aku dengan Hakim pulak order makanan..
Sebab tak pasti je ada tak makanan yang dieorang bagi..
Masa Luqman tanya terus je la order..
Aku order nasi putih, telur mata dengan Tom Yam..
Hakim pulak order nasi goreng Pattaya..
 Sekalu sampai makanan bukan main banyak..huhu..
Ikan tiga rasa, kailan ikan masin dengan telur dadar lagi..
Dah la 3 orang je..
Makan bukan main la..hahaha..
Rasa die ok la..
Kategori average..
Tak de lah sedap sangat..
Tapi tak de lah tak sedap lansung..:)
 Boleh la kalau nak datang makan..
Semua makanan tu free ye..
Termasuk la yang aku order tu..

Semalam kuar la kejap..
En.bf ada nak inform benda..
Sambil tu pegi makan KFC..
Die kata makan la kalau balik..
Dah balik sana nanti kalau teringin nak makan kan ke susah..haha..
 Sambil tu bersembang la dengan die.

Dalam banyak-banyak topik tu ada lah satu topik yang agak menarik aku rasa..haha..
Dan kami agak sependapat..
Nanti aku share dekat post lain la..

Habis makan..
Aku nak pegi massage kaki..
Aku suka massage kaki ni..
Sebab rasa best dan rilek je..
Pergi yang 1st dulu perempuan yang massage kan..
Tapi kali ni lelaki..
Ok best jugak la..
 Tak de la sakit sangat ke..
Maklumlah tenaga lelaki kan..


Pegi yang 1st dulu die kata aku ada masalah penghadaman..
Tu aku pun tau..
Tapi pegi kali ni aku berbual dengan en.bf je..
Sebab yang urutkan tu pun dari China..
Nak bersembang pun macam ayam dengan itik je..
Baik la aku bersembang dengan en.bf je..

Balik malam tu makan KFC lagi..
Kali ni ayah pulak belanja..
Die keluar dengan adik aku..
Beli take away..
Alhamdulillah murah betul rezeki balik ni..

Tapi en.bf kata badan aku makin naik..huhu..
Aku pun perasan..
Balik cuti 3 minggu hari tu punya lemak pun tak habis bakar lagi..
Ni cuti lagi seminggu..
Lagi lah bertambah lemak..
Sampai kan pagi tadi terfikir nak skipping balik je..
Tapi tali skipping entah kemana..huhu..

2 comments:

  1. Haha.. senam jangan tak senam..
    Pasal keta tu.. laki memang sanggup berhabis duit demi keta.. kalo kita, buat tak kisah je dengan calar yang sikit tu.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..
      Mmg kene buat sesuatu sebelum gemuk ni..hehe..

      Rasanya lelaki mmg mcm tu la kan Liya..
      Apa bole buat..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...