Friday, 22 November 2013

Weekend - Ayam Masak Kicap & Kobis Goreng..

Assalammualaikum..

Kisah nya aktiviti ni tak dirancang pun..
Ahad ni kene jumpa lecturer untuk update progress ODA..
Jadi weekend ni la masa nak buat..

Semalam aku tanya dieorang untuk buat benda ni sama-sama..
Yelah benda ni grouping kan..
Lagi kalau ikut plan nya mak aku mungkin nak datang esok..
Jadi hari ni je lah masa yang aku ada untuk buat dengan dieorang..
Kalau mak datang esok tak tau lagi berapa lama kan..
Jadi aku reserved kan esok untuk hal aku je la..
Tapi masing-masing ada hal pulak hari ni..
Ada seorang je yang available..
Jadi aku plan nak buat dulu je la dengan budak yang available tu..

Plan nak buat memang lepas tengah hari..
Weekend kan..
Mesti la nak bangun tido lambat sikit..hehe..
Nak bermalas-malasan banyak sikit..
Dah bangun pun sambung tido balik..hehe..

Jadi lepas Zohor la pegi..
Tu pun budak tu sampai awal..
Nak pegi kedai motor betulkan ada masalah sebab jatuh semalam pun tak sempat..
Lagi pun hari ni kedai banyak tutup..
Nak carik-carik kedai malas pulak aku..
 Lagi pun dah lambat..

Discussion tu buat dekat KFC..
Sebab nak guna internet..
Tapi wifi dekat KFC tu tak de lah pulak..
Yang masing-masing konon ada keje tu pun hal tu cancel..
Nak pegi buat dekat tempat lain pun tak de..
Kedai banyak tutup hari Jumaat..

Jadi buat keje dekat rumah dieorang je la..
Hari ni je yang ada..
Disebabkan masing-masing pun tak makan lagi..
Dieorang pun mintak la aku masakkan untuk hari ni..
Macam la aku pandai masak sangat kan..haha..

Jadi sebelum pegi rumah dieorang ke pasar raya la kita..
Pagi beli ayam, tomato dan kobis..
Bahan-bahan asas lain memang dah ada dekat rumah..
Cadang nya nak masak ayam masak kicap dan kobis goreng campur telur..
Pegi shopping nak masak dengan budak-budak ni..
Kenangan sungguh..
Macam ni la bila hidup dengan dieorang..:)

Sampai tu aku memang terus la pegi dapur masak memasak..
Tapi ada la sorang tolong aku siang ayam, bersihkan ayam..
Aku tinggal lumurkan dengan kunyit dan goreng je..
 Lepas-lepas tu aku la yang buat..
Pandai gak die bela ayam tu..hehe..
Dah siap masak makan la ramai-ramai..:)

Tak dirancang betul..
Hari tu aku ada buat samosa aku buat dekat rumah lepas tu suruh dieorang amik je..
Dah siap makan buat la keje..
Sambil buat keje sambil layan Maharaja Lawak Mega..
Syok gak Maharaja Lawak Mega kan..
Walaupun tanpa Jozan..
Tapi kalau ada lagi syok kot..hehe..

Masa aku tengah masak tadi tetiba Hendry call..
Esok die nak datang sini..
Amboi tak kan la lepas briefing terus nak sign on..hehe..
Rupanya die nak datang esok sebab ada kene pegi training..
Training sehari je pun sebab nak naik untuk Exxon..
Biasanya die naik untuk Petronas..
Ahad dah nak balik.. 
Jadi datang esok die nak bawak coverall, safety shoes dengan ada barang-barang lain sikit tinggalkan dekat aku..
Datang untuk sign on nanti die tak payah la bawak barang banyak-banyak..
Sign on pun dalam minggu depan je..

Sebenarnya hari tu Zack ada bagi tau yang ayah aku pun tak pasti lagi datang ke tak minggu ni sebab ada keje..
Tadi masa buat keje pun mak call yang tak jadi datang..
Ayah aku pun tak berapa sihat..
Yelah cuaca tak menentu sekarang kan..
Lagi die pun sibuk sikit keje sekarang..
Mak kata tak berapa sihat pun die buat jugak la keje..
Semoga ayah cepat sembuh..:)

Jadi pagi esok bole la aku buat sikit keje..
Banyak lagi yang tak siap..huhu..
Dah la benda nak kene buat nya banyak..
Lepas tu boleh la jumpa Hendry malam esok..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...