Friday, 8 November 2013

Petang dengan Zack..

Asslammualaikum..

Petang tadi keluar jap dengan Zack..
Dia nak hantar alter seluar.
Sambil tu aku bole la pegi clear kan cek yang baru dapat tadi..

Sebelum keluar tadi K.Mie SMS tanya nak nasi lemak ke tak..
Dari balik cuti sem hari tu aku nak makan lemak die..
Tapi manjang la hari yang aku tanya tu die tak buat..huhu..
Sampai mak buat kan nasi lemak untuk aku..
Tapi tetap tak sama..huhu..
Mind set tu nak nasi lemak K.Mie jugak kan..huhu..
Susah layan orang degil ni..haha..
Tapi aku tak de lah mendesak orang asalkan dapat apa aku nak ye..
 Alhamdulillah hari ni berjaya dapat makan nasi lemak tu..
K.Mie siap bagi extra 1 bungkus lagi.
Nasi lebih dan sambal lebih lagi..hehe..


Tengah hari tadi mak masak ayam masak kari campur kentang..
Lagi la sedap..
Makan dengan nasi lemak K.Mie..
Memang kombinasi terbaik..hehe..

Pagi tadi pulak wan pegi tolong oada orang nak kenduri..
Wan aku ni memang expert la buat Dodol dengan Wajik..
Kalau ada orang nak buat selalu la ajak wan aku ni..
Ada la ni sikit..
Rezeki balik ni kan..
Aku pulak lagi suka Wajik dari dodol..


Rasa memang sedap la..
Lagi pakai gula anau..
Orang negeri sembilan tau la ni agaknya..

On the way balik rumah tadi pegi la rumah K.Mie amik nasi lemak ni..
Yang best nye masa nak balik tadi..
K.Mie tanya aku ni susah sangat ke duduk dekat Terengganu..
Die kata aku nampak makin kurus..hahaha..
Wow biar betul..
Dalam hati gembira je rasa orang cakap macam tu..
Tapi sedarkan diri balik..
Hakikat nya tak macam tu ye..
Badan aku makin naik sebenarnya..
 Tapi kalau duduk Terengganu memang berat aku akan turun..

Sebelum keluar tadi aku sempat bagi tau mak nak keluar beli kasut sukan..
Tetiba mak kata tak payah beli..
Dekat rumah ni ada kasut..
Tak de sape pakai pun..
Wah bagus nya..huhu..


Jadi pakai je la apa yang ada..
 Sekurangnya jimat duit tak payah beli..
Besar sikit la..
Kalau pakai stokin ok kot..
Bukan nak pakai aktiviti sangat pun..
Cuma kalau ada aktiviti dekat kolej je..
Dan bila dah ada kasut ni boleh lah pegi bersenam dekat sana nanti..:)

Cuma satu je..
Warna kasut ni aku tengok dah macam warna safety shoes je..haha..
Tak pe lah..
Layan kan je..hehe..

Masa keluar petang tadi sempat jugak pegi tengok kasur dekat Bata..
Kalau kasut sukan jenama Power kan..
Range harga kasut sukan die dalam rm50 ke rm100 rasanya..
Banyak aku tengok dalam rm 60 lebih..
Saje nak survey harga..

Lagi satu pasal laptop..
Rasanya masalah tu pun dah settle..
Ayah belikan Wafi laptop baru dan die suruh aku guna laptop Wafi yang lama..
Jadi untuk sampai aku habis belajar ni masalah tu dah selesai la..
Lepas habis nanti fikir kemudian..
Dah keje nanti bole la beli baru kalau perlu..
Tak pun kalau company provide laptop lagi bagus..hehe..
 Semalam ayah ada ajak keluar pegi beli laptop baru..
Tapi malas la aku..huhu..

Mak ayah mana la bole tengok anak die susah kan..
Walaupun ayah macam tak puas hati je aku nak sambung belajar ni dulu..hehe..
Tapi aku dah final sem..
Tinggal berapa bulan je lagi nak habis..
Memang tak sabar sangat nak keje balik..:)
Alhamdulillah Tuhan permudahkan semua urusan aku..
Blog ni la salah satu tempat simpan suka duka aku pasal belajar ni..
Dan sangat berharap dapat tempat praktikal yang baik..

 Esok dah balik Terengganu..
Sekarang dah musim hujan..
Agak-agaknya banjir tak tahun ni dekat sana..
Hendry pun mungkin sign on balik bulan depan..
Tadi die msg dekat FB yang die admitted sebab demam..
Cepat elok ye..
13hb-18hb ni nak pegi holiday dekat Krabi..

Jadi menikmati sem terakhir ni dekat sana..
Kalau ada datang sana lagi lepas ni mungkin situasi nya tak sama..
Sekarang ni belajar dan memang duduk sana..
Mungkin lepas ni datang keje je dekat sana..
Banyak betul kenangan untuk aku kenang..
Terima kasih Ya Allah untuk semua pengalaman berharga ni..:)

2 comments:

  1. beberapa bulan lagi dah habis belajar kan.. :)
    bestnya pergi krabi.. saya tengok gambar kawan saya kat krabi, cantik betul la tempatnya.. suatu hari nanti teringin gak nak g sana..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah la Liya..Tak sabar nak keje balik ni..hehe..Kawan tu je yang pegi..akak tak pegi pun..Tu la selali tengok macam cantik je..Kalau ada rezeki nanti nak pg la..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...