Monday, 25 November 2013

Assalammualaikum..

Sekarang ni aku rasa jarang sikit update blog..
Salah satu sebab nya sibuk sikit kot..haha..
Yelah dah sem last ni sibuk jugak la..
Sibuk dengan kelas, dengan uruskan praktikal, nak siap kan CBL, cari tempat praktikal..
Lepas tu dah pindah rumah ni pun kadang-kadang lepak dengan housemate sembang-sembang..

Kalau aku duduk sorang je dulu..
Tak de buat apa dekat bilik banyak jugak la masa nak bercerita dekat sini..
Tapi sekarang ni kalau ada masa tu aku sembang-sembang jugakla dengan budak rumah..
Walaupun aku ni tak de lah peramah sangat..
Tapi cuba jugaklah..haha..
Supaya orang tak kata aku sombong, tak reti bercampur dengan orang ke..
Kalau ikutkan aku memang suka buat hal aku je..
Sebab tu aku ok je kalau duduk sorang..

Bila sorang aku buat la assignment..
Print nota ke..
Aku malas nak bertangguh kalau buat keje..
Kalau bertangguh lepas tu bertimbun nanti aku lagi semak..
Lepas pegi PTW hari tu pun aku ada dua short course lagi kene attend..
Tengah tunggu nama naik..

Dan aku lagi suka buat keje sorang-sorang sebab cepat sikit siapnya..
Kalau buat ramai-ramai aku suka study dulu..
Buat part aku..
Lepas tu baru discuss..
Kalau dah ramai-ramai tu memang bukan buat keje sangat pun..
Banyak sangat gangguan nya..
Nak fokus pun susah..
Jadi hasil nya aku rasa kurang best la..
Kalau buat sendiri menghadap je depan laptop lagi cepat siap..
 Berjoli tu adalah selepas keje siap ye..
Jadi sila uruskan masa dengan baik..
Memang tak de hal la nak berjoli ke apa..
Janji pandai manage..

Macam aku cerita sebelum ni..
Hendry nak datang sini untuk training..
Training nya hari Ahad..
So die datang sini hari Sabtu..
Sampai sini Sabtu malam..

Hari Jumaat tu kan aku buat ODA dengan budak-budak ni..
Yang siap ada sessi masak memasak tu.hehe..
Keje nye buat sikit je pun..
Ye lah kejap berbual, kejap bergaduh, menonton Maharaja Lawak Mega la..
Nak fokus, nak fikir pun payah..huhu..
Jadi hari Sabtu tu aku memang malas nak pegi mana-mana..
Lepas bangun tu aku memang buat keje la dari pagi sampai ke malam..huhu..
Nasib baik sempat siap sebelum Hendry sampai..
Esok tu nak tunjuk progress kan..

 Hendry sampai dalam pukul 10..
Sempat jugak la aku pegi amik motor dekat rumah dieorag..
Sebab malam sebelum tu dieorang hantar aku balik..
Die sampai terus pegi makan..
Teringin nak makan nasi kukus lak die..
Siap ajak pegi makan durian lagi..

Mula-mula pegi kedai nasi kukus yang aku biasa pegi tu nasi die dah habis..
Yelah dah lewat masa tu..
10 lebih dekat pukul 11 dah..
Lepas tu die ajak pegi ada kedai yang kawan die pernah bawak..
Aku pun tak pernah pegi kedai tu..
Tapi on the way nak pegi lalu tempat orang durian dulu pulak..
Die ajak la makan durian dulu..
Masing-masing dengan perut kosong nya makan durian..hehe..
Makan la dua biji durian..
Satu tu durian Musang King..
RM 28 sekilo..
Amboi harga kemain.. 
Lepas tu amik durian kawen tak silap..
Sebab makan dekat situ..
Dapat la dua botol air mineral dan orang tu bagi makan buah rambutan dan langsat ke duku tak silap..
Lepas makan balik ler..
Masing-masing kene bangun pagi..
Aku ada kelas pagi dan die pun training pukul 8 pagi..

Nasib baik la progress untuk layout aku agak ok..
Tapi memang ada kene alter lagi..
Banyak jugak la nak repair..
Kene reserve kan space dekat keliling untuk laluan orang jalan dan untuk jacket leg..
Insyaallah akan cuba buat dalam masa terdekat..
Assignment TEM pun ada tak siap lagi..
Ada quiz yang pending sebab aku pegi briefing untuk praktikal..
Dan minggu depan ada test..huhu..

Kene buat to do list la nampak nya..
Supaya time management tu lebih baik..
Dan tak de benda yang tercicir..huhu..

Untuk praktikal pulak..
Sepatutnya semalam kene bagi keputusan untuk cari sendiri atau kolej yang cari kan..
Tapi minggu lepas aku call ada company tu nak tanya status permohonan aku tapi tak dapat..
Person In Charge tu cuti agak nya..
Hari ni dapat call die bagi tau yang HOD tak response lagi..
Mintak tempoh seminggu untuk bagi keputusan..
So minggu depan la Insyaallah baru tau..
Tapi aku harapan macam tipis je nak dapat dekat company tu..huhuhu..

Pegi dekat unit yang uruskan praktikal tadi..
Mintak tempoh seminggu tak bole pulak..
Sudahnya aku isi je borang untuk cari sendiri je..
Pasrah je la..huhu..

Petang tadi pun pegi tukar tayar motor..
Tukar tayar depan dan belakang..
Hari tu carburetor overflow..
Isi minyak cepat je kering..
Lepas tu nampak atas lantai ada bekas minyak..
Pagi bengkel dengan dieorang..
Macam-macam jugak la orang kedai tu buat..
Kene rm 44..

Die dah suruh tukar tayar sekali haritu sebab tayar dah crack..
Tapi kedai dah nak tutup..
Nak pegi kelas tadi aku tengok memang tayar depan dan belakang dah crack giler..
Lepas habis kelas pegi draw duit lepas tu pegi la tukar tayar depan belakang..
Tukar tayar depan, tayar belakang, dua tiub dan getah untuk dekat rim total rm 120..
Termasuk upah pasang..
Ni pun amik tayar murah je..
Tayar Viva..
Tau ni pun masa pegi dengan budak ni hari tu..
Aku dah sah-sah la memang tak reti..
Tu la pegi dengan dieorang..
Borak dengan cina tu die kata takut pecah je..
Ye aku pun fikir macam tu jugak..huhu..
Lagi musim hujan ni..
Bahaya..huhu..

Lagi weekend ni en.bf nak datang sini..
Harus la weekend aku automatic full..hahaha..
Lepas tu Hendry pun mungkin akan sign on dalam hujung minggu ni..
Die cuba mintak dekat ofis minggu depan..
Tapi kalau dah kene naik nak buat macam mana kan..

Jadi semua keje haruslah dibereskan sebelum weekend ni.. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...