Thursday, 7 November 2013

1st Cheque from Nuffnang..

Assalammualaikum..

Bangun tadi aku tengok ada surat atas nama aku atas meja..
Bila nampak je surat tu nampak sikit isi dalam dia..
Aku dah bole agak da surat apa sebab nampak Nuffnang..

Jadi hari ni aku dapat 1st cheque dari Nuffnang..
1st payment yang aku dapat since blogging..
Value die tak de lah banyak sangat pun..
Bukan blog yang femes pun..
Tapi syukur sangat la..
Sikit ke banyak duit jugak..
Dapat la jugak buat belanja untuk apa-apa yang patut..
Untuk makan ke..



Hari bila bole cash kan je earning yang aku dapat memang aku cash kan je..
Malas nak tunggu-tunggu..
Ada orang saje tunggu banyak-banyak baru nak cash kan..
Tapi untuk orang yang memerlukan duit macam aku..
Sikit nilai pun sangat bermakna ye..:)

Earning dari Nuffnang ni kalau dah lebih rm50 je boleh la di cash kan..
Bila dah boleh cash kan tu akan ada button untuk cash kan..

Bole tahan jugak la masa nak dapat  cek ni..
Kalau ikut kan aku request payment ni 2 Sept 2013..
Hari ni 8hb Nov baru dapat cek nya..
Dalam 2 bulan jugak la..
Tapi tak kisah la..
Dapat jugak kan..

Bole la di gunakan untuk belanja harian atau sebagai simpanan..
Kalau tak cash kan pun sebagai saving jugak dekat account Nuffnang tu..
Tapi kalau dekat account Nuffnang tu tak dapat la nak dapat duit kalau tetibe perlukan duit..
Kene tunggu 2 3 bulan pulak kan..
Kalau letak dalam bank..
3 hari je cek dah clear..
Bila nak guna pegi je dekat ATM..
 Jadi aku memang akan cash kan je payment aku..

Aku pun dah lama tak periksa account Nuffnang aku..
Rupanya dekat status memang die dah tulis sent..
Notification dekat email pun tak de..
Tau-tau cek aku dah sampai je..
Sebab ada yang bagi tau lambat Nuffnang nak process payment ni..
So aku rilek je la..
Rupenya tak de lah lambat sangat..
 Lagi cepat dapat lagi cepat habis kan..hehe..
Kalau rajin karang aku nak keluar pegi clear kan cek ni..
Esok dah balik Ganu..:)

Pape pun terima kasih banyak dekat sesiapa yang click ads Nuffnang dekat blog aku ni..
Seterusnya menyumbang kepada earning aku ni..
Terima kasih banyak..
Semoga Tuhan murah kan lagi rezeki korang semua..Amin..

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...