Wednesday, 16 October 2013

Sehari Selepas Raya Haji 2013..

Assalammualaikum..

Petang ni aku teman en.bf pegi hospital..
Pegi bahagian kecemasan tadi sebab semalam pun die pegi dekat bahagian tu..
Jadi die dah ada record dekat sana..
Senang sikit la..
Pagi tadi pun die sakit perut lagi dan sakit pinggang..

Kalau die keje ofis yang duduk je aku tak kisah sangat la..
Tempat pun selesa..
Boleh la tahan sikit kalau sakit tu..
Tapi hari ni kene pegi site..
Ada buat test sume..
Berpanas bagai..
Kalau jadi pape kan ke lagi susah..huhu..
Elok la rehat je..

Pegi hospital tadi lama jugak la..
Kene tunggu untuk kene panggil pun bole tahan lama jugak la..
Tapi agak ok jugak la..
Siap X-Ray dan test darah sekali..
Test darah pun kene tunggu sejam baru tau result..
X-Ray pun queue agak lama..
Lagi dekat bahagian kecemasan kan..
Yang dalam bahagian kecemasan tu ramai yang kritikal nak X-Ray kan..

Tapi kan tadi masa tengah tunggu Dr panggil..
Ada pulak drama sikit..
Aku dengan en.bf tengok pun macam tak puas hati jugak la..
Bukan la nak mengata nurse dekat Hospital Kerajaan..
Tapi kadang-kadang tu..
Depan mata betul tadi benda jadi..
Ada sorang nurse ni tarik katil ke apa entah..
Maaf la kalau salah ye..
Saya bukan line perubatan..
Jadi tak tau nama nya yang betul..huhu..

Ada seorang pakcik atas katil yang die tarik tu..
Tarik nak bawak masuk dalam tempat kecemasan tu kot..
Boleh pulak bukan main laju die tarik katil tu sampai masa nak masuk dekat pintu hujung dengan sisi katil tu terlanggar ke dinding..
Bunyi pun bukan main kuat la..
Bayangkan dengan pak cik atas katil tu..
Dah tentu la bergegar kuat kan..
Cuba kalau terjatuh dari katil..
Lagi orang sakit..
Entah bertambah sakit..

Muka rilek je..
Tak rasa bersalah pun..

Aku tengok dengan en.bf tadi memang bengang je dengan nurse tu..
Buat keje tu cuba la betul-betul sikit..
Aku cakap kalau la kene dekat family aku yang sakit memang aku maki je..
Kalau tak nak orang complain atau maki buat la keje betul-betul..
Tunjukkan la attitude yang baik dekat orang ramai..

Dah settle dekat hospital kitaorang pegi Giant Kuala Pilah pulak..
Wafi ada kirim beli barang dekat farmasi..
Nak try tengok dekat Guardian dulu..
Tapi tak de pulak..
Nak compare kan harga sebanarnya..

Lepas tu kitaorang pegi Farmasi Alpro..
Jumpa barang yang nak di beli..
Adik aku tu nak beli Hiruscar..
Die pengguna Hiruscar..

Sebelum ni die ada guna Bio Oil..
Tapi die kata Hiruscar ni lagi ok..
Ok dari segi keberkesanan barang die dan harga die cakap..


Masa dekat Guardian Kuala Pilah ada je Hirscar tapi kotak warna biru dan kuning..
Memang untuk scar jugak..
Tapi adik aku guna yang ni..
Nasib baik la aku call die masa dekat Guardian..
Sebab yang tu murah sikit..
RM 54.++ untuk 20g..

Adik aku kata die nak yang ni..
Kotak biru putih..
Hiruscar untuk Post Acne..
Memang untuk parut jerawat..
Harga die pun agak mahal..
Satu kotak 10g ni kalau dekat kotak RM 38.80..
Tapi sebab die dah biasa beli..
Dekat rumah sebelum aku pegi tu die dah bagi tau aku dulu..
Harga die biasa beli RM 35 je..
Mintak dekat SA farmasi RM 35..hehe..

Aku pun amik je kotak ni tadi terus tengok harga..
Lepas tu terus cakap biasa beli RM 35..
SA tu pegi dekat kaunter..
Memang dapat harga tu..hehe..
Amik dua kotak..
Adik aku suruk beli dua kotak..
Buat stok balik Perlis nanti kot..hehe..


Apahal entah tetiba gambar senget..
Layan kan je la..haha..


Sekarang ni ada promosi..
Dapat free 10 wipes..
Jadi siapa yang berminat dengan Hiruscar dan memang pengguna sila la pegi beli..
Bole dapat ni free..hehe..

Dah settle beli ni tadi sempat pegi makan kejap dekat KFC..
Orang gastrik minum air milo dan tanpa ais..haha..
Memang nak cuba minimumkan sangat minum air berkarbonat dan suruh en.bf pun berenti minum ais..
Sempat jugak discuss mengenai beberapa mengenai isu semasa..hehe..
Semoga semua nya baik-baik je..:))

3 comments:

  1. kmu jual hiruscarnya lgi g?

    ReplyDelete
  2. sya mnta tlong blikan bsa kirim ke indo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tak juallsy cuma tlg belikan utk adik sy..:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...