Wednesday, 23 October 2013

Bercuti..

Assalammualaikum..

Lama jugak tak update blog..
Tuan die sibuk bercuti..hehe..
Ada aktiviti pegi jalan sana sini sikit..
Dengan siapa?..
Haruslah dengan family..

Yang paling best nye..
Duduk dekat rumah P.Long je berapa hari..
Jadi anak tunggal..
Sebab anak P.Long memang sorang je pun..
Sekarang tengah final dekat UM..
Jadi aku duduk dekat rumah die sorang je la..
Ok la duduk rumah teman M.Long yang tinggal sorang-sorang je dekat rumah..
P.Long pegi kursus dekat Pahang..
Kalau tak pun die keje dekat Putrajaya..
Pegi tengok sepupu aku dekat UM..

Teman M.Long hantar kucing die cucuk sebab ada ulser dalam mulut la..
Tapi kucing tu mati jugak akhirnya..
Kesian sangat tengok keadaan die masa nak mati tu..
Badan lemah sangat..
Disebabkan ulser tu die tak nak makan, tak nak minum beberapa hari..
Badan lemah sangat agaknya..
Memang duduk je dalam sangkar..
Hantar cucuk hari Isnin tak silap..
Hari Rabu Vet tu suruh datang balik..
Tapi Selasa malam tu kucing tu mati..
Tak sempat nak pegi hantar cucuk hari Rabu tu..huhu..

Dalam sangkar pun die duduk je diam-diam..
Balik dari UM M.Long ada keluarkan die..
Cuba nak jalan tapi jatuh-jatuh je..
Badan pun menggigil-gigil..
Bangun je jatuh..
Sejam dua lepas tu terus mati..huhu..

Keluar dengan mak ayah aku beli barang bertiga je..
Pegi beli barang dekat Jusco, Tesco dan AEON big..
Lepas tu pegi makan Nasi Arab Damsyik..
Memang bertiga je..
Lepas tu ada pegi amik motor dekat KL la dengan ayah dan emak..

Tapi disebabkan aku dah biasa ramai-ramai..
Rasa macam bosan je bila sorang-sorang..huhu..

Cuti ni memang menghabiskan masa dengan family la..
Tak de keluar dengan kawan-kawan pun..
Kalau en.bf ada balik je aku ada keluar dengan die..
Tu pun sebab ada hal..

Result sem lepas tu dah keluar..
Alhamdulillah result agak mememuasakan..

Aku ada 6 subjek lagi sem depan..
Masa mula-mula tengok jadual rasa kecewa sangat..
Subject clash sana sini..
Tension dan stress sangat sana sini..huhu..
Sebab macam mana pun kalau boleh nak habiskan sem depan jugak..huhu..
Sem dua dulu bole amik sampai 8 subjek..
Ni 6 subjek pun tak bole..
Memang dah tak sabar sangat nak keje balik..huhu..

Tetiba dapat idea..
Ada subjek yang course lain pun amik..
Macam Public Speaking dan Entrepreneurship..
Aku redha je amik subjek tu dengan budak course lain..
Tak kisah la kelas mana pun..

Dan nasib baik sangat la budak-budak kelas aku sangat ok..
Ada subjek yang aku ubah masa pun dieorang tak kisah..
Dieorang pulak yang sangat supportive..
Call inform aku pape..

Sem depan aku rasa akan agak sibuk..
Kelas ada 6..
Jadual bole tahan la pack dengan 17 credit hour..
Tapi bila fikir dulu ok je amik 7 8 subjek..
Sampai 24 jam seminggu..
Masa 7 subjek pun dengan lines plan nye..

Sem depan dah la ada Offshore Design Asssignment..
Subject lebih kurang macam lines plan dulu..
Subjek projek untuk satu sem dan buat dalam group..
Harap sangat dapat ahli yang ok..

Lepas tu nak settle kan CBL yang ada empat lagi..huhu..
Misi nak buat CBL aku sem lepas gagal..haha..
Tapi macam mana pun aku kene siapkan sem depan..
Kalau tak, tak bole pegi praktikal..hoho..

Sampai je rumah tadi aku memang tak sabar nak online..
Download jadual..
Nak arrange jadual yang clash sana sini tu..
Alhamdulillah dah ada rangka yang ok..
Muat untuk 6 subjek tu..
Lantak la macam mana pun aku nak habiskan sem depan jugak..huhu..
Ahad ni balik sana dan nak daftar subjek..
Harap semuanya baik-baik je..
Aku memang tak kisah pun masuk kelas dengan budak kelas lain..
Tak da la fikir segan ke..
Tak de kawan ke..
Sebab selama ni kalau join kelas tu memang dengan budak offshore je..
Cuma lain-lain sem je..
Kalau ikut jadual aku sem depan..
Memang aku kene join kelas budak course lain sendirian..hehe..

Sem depan pun memang kene dapatkan tempat praktikal..
Harap semua baik-baik je..
Semua berjalan seperti yang aku rancang kan..
Kalau tak perancangan Tuhan untuk aku tu lebih baik la..
Aku terima je..:)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...