Tuesday, 29 October 2013

1st Experience with Other Course..

Assalammualaikum..

Macam aku pernah cerita sebelum ni..
Sem ni aku ada dua subjek bukan dengan course aku..
Satu subjek Entrepreneurship (ETR) dan satu lagi Public Speaking..

Bukan la aku tak pernah join dengan kelas lain..
Pernah je..
Contoh macam subjek Islamic Studies dan Malaysia Studies..
Tapi kelas tu memang gabung dengan course lain..
Masing-masing pun duduk dengan budak kelas masing-masing je..
Macam aku pun haruslah duduk dengan budak kelas aku..
Jadi memang dah ada la orang yang kita kenal dalam kelas tu..
Jadi aku ni tak de lah nampak janggal sangat dalam kelas tu kan..hehe..

Petang semalam aku dah masuk kelas ETR..
On paper tulis kelas dengan budak Integrated..
Sekali kelas dengan budak safety group ex roommate aku dulu..
Kira budak safety batch aku..
Dan ada beberapa orang yang aku sangat rapat..
Tersangat la kebetulan nya..haha..

Masa kelas ni aku datang dulu..
Masing-masing macam pelik je bila tengok aku dalam kelas tu..
Lagi yang kenal aku..
Mmenag buat muka terkejut je tengok aku dalam kelas tu..
Ex roommate aku pulak datang lambat..
Siap die dengan kawan die menjerit terkejut tengok aku..hoho..

Kelas ni akan ada projek..
Perlu buat group dan akan ada hari keusahawanan..
Tengok je la what will happen..
Harap ada kerjasama yang baik antara kami..

Pagi ni pulak aku kelas Publec Speaking..
Kelas ni pun dengan budak Safety tapi batch bawah aku..
Aku kenal ada sorang budak perempuan ni je..
Yang lain tu muka dieorang pun macam aku tak pernah nampak..
Dah nama pun Public Speaking..
Jadi ada individual assignment dan group assignment..
Dan seperti yang dijangka..
Banyak presentation..

So far ok je..
Cuma budak perempuan yang aku kenal tu banyak tanya la pulak..
Aku nak jawab pun malas..
Tu la aku suka kalau dengan lelaki..
Banyak benda senang je..

Untuk dua-dua kelas ni haruslah aku nervous je..
Tapi kuat kan je lah hati kan..
Lebih lagi kelas Public Speaking..
Sebab dah bole agak akan banyak presentation..
Aku pernah tanya budak course aku pasal subjek ni..
Ada kene menyanyi segala la..
Lagi la bertambah cuak..
Lagi satu bila ada group..
Mula la fikir sape la nak group dengan aku kan..huhu..

Hari ni kelas 1st aku kelas Public Speaking..
Dah bangun siap bermalas-malasan lagi..
Dah tu siap pun lambat..
Memang plan nak datang lambat sikit..
Terus masuk kelas dan kelas pun terus start je..
Kalau tak macam-macam orang tanya nanti malas pulak aku nak jawab..

Siap mandi pun lambat..
Lepas tu seluar pun bole pulak dah tak de..
Hantar dobi petang semalam..
Kene iron baju kurung pulak..
Sarapan pun tak lagi..
Tengah kalut-kalut tu bole pulak fikir kalau dah lambat sangat ni tak payah la datang kelas ni..
Datang next class je lah..
Nampak tak pengaruh nervous nye tu kan..haha..

Tapi macam aku cakap..
Aku gagah kan juga diri..haha..
Semua ni harus di hadapi..haha..
Sampai bila nak mengelak..

Dan bila dah settle dua-dua kelas ni aku agak lega..
Semua berjalan dengan agak baik..
Masing-masing pun bagi kerjasama yang baik je..
Dan harap kelas lepas-lepas ni sampai habis sem semua nya baik-baik je..
Dapat group yang elok-elok la nanti..

Pada aku semua ni banyak hikmah die..
Aku ada suasana yang baru..
Tambah kawan dan kenalan baru..
Cabar diri aku untuk perkara baru dan bekerjasama dengan orang-orang yang baru..
Tingkat keyakinan dan diri aku..
Sangat-sangat bermakna dan berguna sebagai persediaan untuk aku masuk industri balik..

All the best untuk diri sendiri..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...