Tuesday, 17 September 2013

Weekend September 2013 - Wedding Ikin - Majlis Perkahwinan..

Assalammualaikum..

Ni last part untuk cerita majlis kawen Ikin..
Memang akan jadi kenangan antara kitaorang..
Die pun banyak kali cakap yang die sendiri tak percaya yang aku ada untuk tolong majlis die..
Tu semua rezeki die la pada aku..

Cerita sebelum ni bole baca dekat sini..

Pagi tu tak de la awal sangat pun bangun..
Tapi Ikin bangun lagi awal la dari aku..
Aku pun tido bukan main lena malam tu..
Memang nasib baik la pelamin dah siap malam tu..
Kalau pagi tu baru nak buat..
Kelam kabut agak nya..huhu..

Bangun-bangun tu aku tengok Ikin tengah jahit-jahit baju die..
Baju die mak die je yang buat..
Lepas tu die jahit manik sendiri..
Veil pun die yang jahit sulam tampal sendiri..
Tudung dalam pun pakai shawl yang die jahit manik sendiri tak silap..
Belanja tak banyak sangat pun die cakap..

Aku lepas mandi terus gunting daun pandan untuk buat bunga rampai..
Sambil tu tolong ambilkan makanan untuk Ikin la dekat bawah..
Kesian pengantin lapar..hehe..

Untuk majlis lansung ni pun Kak Ju yang mekap kan..
Pun last minit jugak..
Tapi sebab mekap pun simple je..
Tak de la lama sangat..

Untuk hari ni..
Aku rilek-rilek je tunggu en.bf datang..
Lepas ni nak balik kampung terus dengan dia..
Die pulak keje pagi tu..
Jadi datang lambat sikit..

Punya la lapar tunggu en.bf dekat pukul 3 baru sampai..
 Dah la tak de geng..
Malas kacau pengantin..
Sibuk layan tetamu dan bergambar..
Ain pun sibuk layan saudara mara dan kawan-kawan die..
Pegi bagi goody bag dekat orang..
Aku sempat jugak la sembang-sembang dengan Kak Ju..
Sebab die uruskan event, biasa dengan orang mekap..
Sempat ambil contact number die..
Tanya tips kecantikkan la..hehe..

Ucu Ikin pun kata die bangga sangat dengan Ikin..
Semua persiapan die buat sendiri..
Tapi aku pun bangga sangat..
Susah payah untuk majlis die sendiri dan sangat sederhana..
Kalau sekarang orang buat majlis beria-ia..
Kos punya lah tinggi..
Tapi kagum sangat dengan Ikin..
Dari bilik pengantin, mekap, pakaian dan lain-lain sangat simple dan sederhana..

Tapi bagus jugak..
Aku yang tolong ni pun rasa kepuasan bila buat sendiri tu..
Kalau suruh orang lain buat, buat nya hasil die tak macam kita harapkan ke..
Tapi dah keluar duit banyak..
Macam die memang banyak atas usaha sendiri..

Orang pun ramai bagi makanan la dekat die..
Kalau orang lain pun mungkin sama jugak..
Murah rezeki bila nak kawen kan..

 Ikin lepas siap..
Ambil gambar dekat bilik..
Simple tapi sweet sangat kan..

Bunga tangan tu buat sekali masa aku buat sireh junjung..
Beli bunga rose nya sikit je..
Tapi ok la bole pakai sampai dua hari..
Cuma nak jaga bunga segar ni payah gak..
Cepat rosak..
Tak bole kasar-kasar sangat..
Kalau tak habis kelopak bunga gugur..hehe..

Gambar sopan..

 Gambar gedik sikit..hehe..
Pengantin yang cakap macam tu..haha..

Kepada Ikin dan Man..
Semoga bahagia di dunia dan akhirat..
Selamat melayari perkahwinan dengan bahagia nya..
Cepat-cepat dapat baby..

Kalau ada rezeki Insyaallah dieorang akan ke UK tahun depan..
Man akan sambung PhD..
Ikin pun mungkin akan sambung belajar sekali..
Kira honeymoon sekali la tu..hehe..

Keseluruhan memang agak best..
Pengalaman sangat bermakna..
Tu pasal aku buat post ni..
Sebagai kenangan..
Dapat jugak jumpa Nuhar masa wedding Ikin..
Budak dorm aku masa form 5..
Sejak habis sekolah tak de jumpa lagi..

Makanan pun agak sedap..
Wedding yang simple tapi sangat nice..
Keberkatan majlis tu yang penting kan..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...