Tuesday, 17 September 2013

Weekend September 2013 - Wedding Ikin - Pelamin..

Assalammualaikum..

Lepas majlis akad nikah kerja belum habis lagi ye..
Ada banyak lagi keje yang perlu di buat..hehe..

Nak duduk-duduk sangat pun tak dapat lepas habis majlis tu..
Goody bag tak settle lagi..
Pelamin tak buat lagi..
Sebab untuk majlis hari sabtu nak buat pelamin luar rumah pulak..
Direction untuk ke rumah pengantin bari nak siapkan..
Baru nak letak dekat kayu dan pegi letak dekat tempat-tempat sepatutnya..

Masa naik tukar baju dekat atas aku dengar Ain dengan saudara mara die kot tengah basuh pinggan..
Aku dengan pengantin sibuk cuba baju yang sesuai untuk aku pakai esok nya..
Aku datang memang tak bawak baju lansung..
Pakai pakaian dieorang je..
Berat satu hal..
Lagi pun nak basuh..
Buat nya tertinggal ke..
Malas la aku..
Pakaian rumah pakai baju dieorang..
Pakaian untuk kenduri pun pakai baju dieorang je..hehe..

Aku dengan Ikin buat pelamin malam tu..
Mak die dengan mak cik die dan saudara perempuan die yang lain uruskan goody bag dah Ain in charge direction untuk ke rumah pengantin..

Awal nya nak buat pelamin tu pagi-pagi nanti..
Tapi aku rasa macam tak sempat je..
Baik siapkan malam ni..
Pape senang..
Pelamin simple je..
Pakai semua barang yang ada dekat rumah tu je..
Langsir dekat rumah..
Bunga-bunga pun yang ada dekat rumah tu je..
Lagi pun dieorang tak bersanding pun..
Tapi pelamin ni untuk bergambar..

Jadi kitaorang berdua la buat sampai pukul 3 pagi..
Kesian betul dengan pengantin..
Memang penat aku rasa..
Masa tu pun mak cik- mak cik die dah marah suruh die tido..
Kalau tak mau die buat keje lagi malam tu..

Masing-masing naik atas lepas basuh muka semua memang terus tidur..
Esok ada hari yang panjang lagi kan..

Sangat simple kan..
2 3 jam je buat..
Aku amik je apa yang ada dekat rumah tu yang bole di buat hiasan..
Cuba dua tiga kali jugak tengok mana yang paling ok..
Belanja memang sangat sikit la..
Setakat beli kertas-kertas untuk bunga, pasu berapa ringgit je..

Gambar ni aku ambil pagi tu..
Malam tu dah tak larat nak amik gambar segala..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...