Wednesday, 18 September 2013

Weekend September 2013 - Wedding Beb & Wani..

Assalammualaikum..

Ni pulak cerita hari Ahad..
Plan nak ke Muar, Johor untuk Wedding Beb dan Wani..
2 2 ni budak kelas en.bf masa die belajar dulu..
Wani ni class mate die..
Aku pulak dulu kalau pegi Melaka selalu tumpang rumah Wani..

Dieorang dah kawen sebelum raya hari tu dekat Penang..
Tapi ni baru majlis untuk pihak lelaki..

Dah tengah hari jugak kitaorang gerak..
Padahal pejalanan bole tahan jugak jauh nya..
Lagi pun en.bf ada janji dengan budak kelas die nak pegi sama-sama..

Kitaorang ikut jalan dalam..
Dekat tol Ayer Keroh baru masuk highway..
Nak ikut jalan dalam keluar dekat Tangkak aku macam tak berapa pasti je jalan nya..
Masuk je highway tak lama lepas tu dah jumpa kawan en.bf..
Plan nak jumpa dekat tol Tangkak..
Dah jumpa terus call dan konvoi je dua kereta..

Dekat tol Tangkak berenti salam-salam jap..
Bole pulak peta tinggal dekat rumah..
Kad kawen memang tak dapat..
Tawakal je la jalan..
Nak ke Muar tu tak kisah sangat pun..
Tapi nak ke rumah pengantin tu yang tak tau nya..

 Ikut jambatan kedua..
Dan senang jugak la jumpa jalan nak ke Parit Jawa..
Tinggal nak carik Parit Bulat dan rumah pengantin nya..

No fon pengantin pun tak tau..
Kene tanya kawan aku dekat Penang pulak..
Call pun tak berjawab..
En.bf siap berenti dekat petrol station tanya dekat mana Parit Bulat..
Takut dah terlepas je..

Tapi jalan dalam 15 minit dah nampak sign board Parit Bulat..
Ada nampak kenduri..
Baru nak tanya orang tepi jalan..
Nampak banner gambar pengantin..hehe..
Alhmdulillah tak susah sangat jumpa rumah pengantin..
 Sebab rumah nya tepi jalan je..

Kalau macam rumah Ikin..
Maun tak jumpa lansung..hahaha..

Sampai dalam pukul 3 ke 3 lebih..
Tapi masih ramai orang lagi..
Sampai je terus salam pengantin..
Pengantin tengah potong kek..:)

Lepas tu terus makan..

Sebab kan kenduri pun dah agak lambat..
Pengantin pun dah tak sibuk bole la duduk semeja borak-borak dengan kitorang sekali..
Kalau masa peak hour dapat pulak nak borak lama-lama kan..
Elok jugak la sampai lambat..
Sakan bersembang dengan kawan-kawan lain yang datang sekali..
Pukul 6 baru gerak balik..

Kepada pengantin semoga kekal bahagia dunia akhirat..
Cepat-cepat dapat baby..
Makin murah rezeki..

Terus balik rumah je lepas tu..
Nak jalan-jalan dekat bandar Muar pun malas..
Walaupun teringat-ingat mee bandung dan rojak petis Muar..huhu..
Next time mungkin..

 Kira pegi Muar ni ada mengimbau kenangan masa dekat Matrik dulu..
Kalau ikutkan dekat bridge lagi satu tu lagi best..
Dulu selalu jugak datang situ makan mee bandung dekat tepi sungai..
Makan rojak petis dekat tanjung..
Memang sedap..
Tapi sebab kejar nak balik awal..
Sebelum hari gelap..
Malas la nak pusing-pusing..

On the way nak balik tu..
Ada accident dekat highway..
Tapi tak de lah jam panjang sangat..


Sampai rumah dalam pukul 8..
K.Mie pulak ada dekat rumah..
Makan nasi lemak K.Mie dengan rendang ayam..
Harus la mantap kan..
Lepas tu ayah balik bawak Pizza 6 kotak..
Beli 4 kotak je..
Tapi dapat free 2 kotak sebab pegi dengan Wafi..
Wafi lepas matrik sebelum pegi Perlis kan pernah keje dekat Pizza..

Malam tu la lepak-lepak dengan family..
Tapi tido awal jugak..
Penat berjalan je kan..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...