Tuesday, 17 September 2013

Weekend September 2013 - Subang Jaya dan Birthday Wan..

Assalammualaikum..

Sambung cerita weekend aku..
Cuti empat hari je..
Tapi bukan main lincah lagi..hehe..

Lepas balik dari rumah Ikin..
Dalam pukul 3 lebih macam tu..
Tak pun dah pukul empat agak nya..
Hujung kenduri Ikin tu hujan turun dengan lebatnya..
Kitaorang nak balik kampung dah..
Tapi On the way nak balik kampung tu aku nak singgah jumpa antara kawan yang rapat dengan aku masa dekat Penang dulu..
Die duduk dekat Subang Jaya je..
Jadi bole la singgah kejap..
Tak jauh pun dari exit highway..

Datang dekat rumah die..
Then follow die pegi minum petang..
Mula-mula die ajak pegi makan cendol dekat SS17..
Tapi kedai tutup la pulak..
Pegi Subang Parade..

Die tak lunch lagi..
Baru sampai dari Penang dan bukan main lapar..
Order sampai 2..hehe..

Aku sebab baru dari kenduri..
Makan roti bakar dengan ABC je..
En.bf pulak minum teh tarik je..
Sebenarnya saje nak jumpa lepak-lepak je..
Dah lama plan nak jumpa..
Tapi punya la payah nak jumpa..
Kalau balik cuti aku biasanya lagi suke duduk dekat rumah je..

Lepak-lepak borak-borak..
Lepas tu die nak pegi Cold Storage beli barang..
Aku pulak dari awal bila nampak ada pameran perumahan sebelum masuk dekat Food Court tu memang teruja je nak pegi..
Sementara dieorang pegi Cold Storage dan MPH aku dengan en.bf tengok pameran tu..
Banyak info berguna yang kitaorang dapat..:)
Mana tau ada rezeki nak beli rumah dalam masa terdekat ni kan..:)

Tapi nak tengok lama sangat pun tak dapat jugak..
Sebab orang lain ada sekali..
Lagi pun nak balik kampung..
Jauh lagi perjalanan nya..

Lagi pun 14hb tu adalah hari lahir nenek aku..
Kalau dekat Negeri Sembilan panggil wan kan..
Jadi kalau bole nak sampai awal la..

Awal tak awal dalam pukul 10 jugak baru sampai..
Ramai jugak ada dekat rumah masa tu..
Adik aku yang dekat Johor ada balik..
Wafi yang dekat Perlis pun ada balik..

Dan macam yang aku jangka..
Mesti akan ada makan-makan sempena hari lahir wan aku..

 Ada bihun goreng..

 Blueberry cheese cake..

Aku amik sikit-sikit je makanan malam tu..
Badan pun bole tahan penat..
Tak sabar nak tidur..
Tapi sempat jugak aku lepak-lepak borak-borak dengan adik-adik aku..
Tak lama pun..

Esok nya aku kene bangun awal..
Nak ke Muar pulak..:)
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...