Tuesday, 17 September 2013

Weekend September 2013 - Wedding Ikin - Part 1..

Assalammualaikum..

Weekend ni sangat spontan aku rasa..
Cuma rasa agak tak best sebab cuti lama tapi tak dapat spend dengan family sangat..
Memang aku banyak habiskan masa weekend ni dengan kawan-kawan..
Dan paling penting aku rasa sebab rezeki nak ada memori macam tu..
Tajuk tu memang supaya aku senang nak recognize cerita ni..

Macam aku cerita..
Memang aku tak plan pun nak balik weeekend ni..
Siap wish dah dengan Ikin sebab rasa memang tak dapat datang wedding die..
Aku memang agak rapat dengan Ikin..
Kitaorang dulu sama satu dorm masa Form 4..
Die budak kelas sebelah (sama-sama budak Elektrik)..
Dan kitaorang satu matrik..
Masa matrik lagi la aku rapat dengan die..
Selalu lepak sama dan die pun selalu tido dekat bilik aku..
Kadang tu berminggu die duduk dekat bilik aku..
Tapi lepas matrik die masuk UTM dan aku ke Penang..

Kitaorang memang tak de plan mintak U sama-sama pun..
Buat la pilihan masing-masing..
Tapi Tuhan tu sebaik-baik perancang kan..

Kakak die pun satu dorm dengan kitaorang masa Form 4..
Budak letrik jugak..
Ikin ni sebenarnya budak lompat..
Jadi die muda setahun la dari aku..

Punya la plan macam-macam sebelum datang tu..
Berubah-ubah rancangan nya..
Tapi semua berjalan dengan sangat lancar..
Dari plan nak datang KL hari Jumaat malam..
Sebab masalah kelas dan tiket..
Tapi dapat la aku sampai Khamis malam..

Course mate aku belikan tiket Khamis petang pukul 330..
Biasa nya aku balik tengah hari..
Dah la hari Khamis tu ada kelas sampai pukul 3..
Masa pegi kelas pukul 3 tu dah bawak barang siap-siap..
Habis je kelas budak kelas aku terus hantar kan ke stesyen bas..
Nasib baik la dalam bas tak bosan sangat sebab ada Jie..

Tapi lepas Kuantan masing-masing tido jugak..
Bas pun macam sempit sikit..
Tak selesa sangat nak tido..
 Dah tu sejuk pulak..

Turun dekat Hentian Putra dalam pukul 9 en.bf amik..
Biasa Ikin tido lambat..
Maklumlah sibuk nak buat persiapan kan..
 Sampai je nak pegi makan dulu..
Dah SMS dan call Ikin siap-siap..
Plan nak makan ayam penyet..
Siap pegi dekat Wangsa Maju lagi nak makan..
Sebab nak pegi Wangsa Maju..
Sempat lagi singgah beli durian dekat Keramat..hehe..
Tempat aku biasa beli durian..
Dua bungkus polisterin rm20 je..

Pegi Wangsa Maju sekali kedai ayam penyet tu dah tutup..huhu..
Tak dapat la makan ayat penyet..
Pegi makan dekat KFC je lah..
Sementara en.bf pegi order makanan aku amik tempat dah selamat berapa ulas durian aku sebat..haha..
Aku makan satu polisterin tu sorang je..
Satu lagi aku bg en.bf bawak balik..
Masa aku makan die tak rasa pun..
Lagi pun risau pulak nak bawak pegi rumah Ikin..
Sebab aku membayangkan yang dekat rumah die dah ramai orang..
Kalau bawak benda sikit je..
Tak elok pulak..

Habis makan pun dah dekat pukul 12..
Lepas tu terus gerak ke rumah Ikin..
Dah la 1st time pegi rumah die..
Jauh jugak la dari exit highway..
Malam pulak tu..
Sesat jugak la kitaorang..haha..
Nasib baik dah nak sampai nak cari rumah die tu yang sesat..
Signboard pun tak pasang lagi..
Akak die je yang amik bawak kitaorang pegi rumah die..

Kalau la aku datang Jumaat malam masa akd nikah tu entah macam mana la..
Mesti nak call pun payah..
Nak suruh orang amik pun tak dapat..
Tapi memang ramai yang datang rumah die mengadu sesat..hehe..
Photographer die nak datang masa akad nikah malam tu pun entah berapa kali call tanya jalan sebab tersilap jalan..
Pakai GPS pun sesat..haha..

Akhirnya selamat sampai rumah Ikin..
Dan cuma ada family die je..
Saudara-mara memang tak sorang pun lagi..
Menyesal tak amik durian tau..hahaha..

Dan majlis Ikin sangat sederhana..
Aku memang kagum sangat..
Dan boleh kata semua persiapan die buat sendiri..
Makan je katering..

Sampai-sampai pun aku dah terus tolong die sikit-sikit..
Sebab aku rasa banyak lagi yang tak settle..
Sementara belum nak tidur lagi buat la keje sebanyak yang bole..
Lagi pun aku dah bercadang nak bangun agak lambat esok tu..hehe..

Malam tu aku tolong Ikin pakai inai..
Akak die pakai kan die mask Shiseido Black Mask aku tu..
Masukkan telur dalam bekas..
Lepas tu baru la aku naik mandi dan tido..
Pukul 5 jugak tak silap aku tido..

Ikin suruh aku tido dekat bilik die ok..haha..
Dekat bilik pengantin..
Tu yang esok tu pun bangun lambat..
Syok je tido dekat bilik pengantin..haha..
Ikin pun tido dekat bawah..
Lepas pakai inai die terlelap terus tido dekat ruang tamu dengan adik die..hehe..

Ni gambar hiasan dalam bilik pengantin..
Bilik ni pengantin sendiri yang cat ye..


 Kalau orang lain suke hiasan yang elegant la untuk bilik pengantin..
Tapi Ikin suke hiasan yang cute-cute je..
Comel je kan..
Jarang bilik pengantin hias macam ni..

Sambung cerita untuk hari berikutnya nanti ye..
Kalau tak mau panjang berjela post ni..hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...