Friday, 27 September 2013

Final CAD - SAP 2000 ver.15..

Assalammualaikum..

Semalam satu hari berkampung dengan budak-budak ni dekat lab computer engineering untuk CAD..
Macam aku cerita sebelum ni..
Untuk subject CAD ni ada drama sikit kan..
Kelas start sebulan lebih lambat..

Jadi bila kelas start lambat berapa kelas je yang bole buat kan..
Aku rasa pun best je blaja software ni..
Dan dari dulu..
Aku memang lagi suka blaja dan guna software macam ni..
Macam Cadence Design System yang aku guna masa buat FYP dulu..
Macam AutoCAD dan SAP 2000 ni..
Berbanding yang guna assembly language..
Macam C++, dan masa aku blaja Microprocessor dan Micro-controller dulu..
Ada FPGA la..
Maaf la..
Memang aku fail ye kalau assembly language..
Imaginasi aku tak tercapai bila guna assembly language je..
Kalau real model mungkin ok..
Sebab nanti nampak hasil die..
Nak buat analysis die ke senang..

Kelas ganti semalam start pukul 10 pagi..
Dah la malam sebelum tu lepak dengan Farez dengan Jie..
Balik tu pukul 5 baru dapat tido..
Tapi nasib baik masing-masing gagah je bangun pagi dan pegi kelas..

Dah la kelas ni start lambat..
Jadi evaluation pun hanya melalui projek je..
Kalau kelas COM dulu ada test dan final test..
Sepatutnya kelas semalam pun nak belajar masukkan loading macam wave, wind dan lain-lain..
Tapi tak sempat..

Projek pulak sepatutnya buat minggu depan..
Tapi minggu depan dah final..
Malas la pulak nak kacau masa in between paper final tu..
Untuk final banyak lagi tak baca..
Lagi nak buat projek masa tu..
Kalau nak balik lambat pun ak malas jugak..

Jadi sambung petang tu terus je..
Guna model yang pernah buat sebelum ni je lepas tu buat report..
Jadi petang tu nak amik gambar untuk buat report..
Model pun paling simple je..
Tengah tunggu format report dari lecturer..
Lepas tu report pun hantar guna email je..
Kalau macam ni dah balik rumah pun bole submit..hehe..


Ni model bridge..
Ada jugak kitaorang buat model factory..
Tapi tak amik pulak gambar nye..
Run analysis akan kuar color..
Jadi senang nak baca dan buat analysis kan..

video
Ni untuk 2D view bila run analysis..
Siap bole buat video ok..
Bila start analysis start animation dan bole pilih view dari paksi mana yg kt nak..
Lepas tu bole save video tu..
Kalau nak buat presentation ke senang la kan..


video

Ni kalau untuk 3D pulak..

Sekarang tengah tunggu format untuk report..
Kalau dah settle senang hati sikit..:)
Tinggal 4 paper untuk final minggu depan..
Tak sabar nak balik..

1 comment:

  1. Pretty! This was an incredibly wоnderful post. Thank yߋu for providing these details.


    Here is my web blog tenant background screening

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...