Thursday, 1 August 2013

Welcome August - Ramadhan 23..

Assalammualaikum..

Hari ni dah masuk bulan August..
Cepat betul masa berlalu..
Hujung bulan depan dah final exam..
Sem ni sem pendek..
Setakat ni banyak jugak benda baru yang aku belajar..
Menarik jugak la..
CAD je tak start lagi..
Malas betul aku kadang-kadang..

Lepas tu aku rindu dengan lecturer lama Oceanography..huhu..
Lecturer baru ni mengajar adoyai..
Sakit jiwa aku kadang-kadang..
Kelas yang dulu menarik dah jadi suram..
Minat nak ke kelas pun berkurangan..huhu..
 Tapi aku tak pernah ponteng lagi la..
Pernah pegi satu kelas tu aku memang tak faham lansung apa yang die ajar..
Padahal belajar pasal pasang surut air laut je..
Kene la belajar sendiri..

 Macam budak kelas aku yang lain lagi la..
Semua subjek sem ni dengan die..
Feedback dari dieorang pun memang kelakar sangat..haha..
 Masa buka puasa hari tu feedback dari Alet la yang kelakar sangat..
Pegi kelas esok tu kalau tengok muka Alet dengan Ijat je kitaorang tersenyum-senyum je..haha..
 Kalau subjek lain aku mampu je duduk sorang-sorang untuk lebih fokus..
Kelas ni memang kelaut la kita orang..haha..

Ramai dari budak-budak ni dah balik hari ni..
Aku la nampak nya masih lagi bertahan duduk sini..
Tak pe lah minggu depan banyak lagi kelas..
Ada kelas ganti..
Ada quiz..
Kira berbaloi jugak la aku balik lambat..

Sekarang ni pun ada beberapa issue yang nak kene settlekan..
Isu pasal bilik..
Walaupun aku dalam keadaan selamat..
Tapi risau jugak la..
Kalau boleh malas dah nak pindah-pindah..
Aku duduk sini pun dah tak lama..
Kalau Februari nanti aku habis..
Aku duduk sini lebih kurang tinggal 6 bulan je lagi..

Lepas tu masalah dengan broadband aku lagi..
Patut masalah ni dah lama selesai..
Tapi sebab guna orang ke 3..
Masalah tak selesai-selasai..
Malah makin teruk..
Bil makin meningkat..
Pada aku service P1 ni agak teruk la..
Compare dengan yang lain..
Sorry to say la..

Hari ni dah 23 hari berpuasa..
Cepat betul rasa kan..
Tak lama lagi dah nak raya..

Sekarang ni aku dah tak berapa rajin nak bangun sahur..
Tak berapa rajin nak bangun sebab aku tido lambat malam sebelum tu..
Lepas tu terus sahur je la..
Takut tak bangun je pegi kelas..
Tu pun dah berapa kali aku rasa malas giler nak bangun nak pegi kelas..
Alarm snooze beberapa kali..
Tapi aku kuatkan jugak diri untuk bangun dan pegi kelas..
Kelas tak banyak pun sem ni..
Jadi sangat rugi kalau tak pegi..
Dah habis kelas memang aku tido balik la kalau ngantuk sangat..

Lagi pun kurma dah habis..
Balik kampung nanti nak beli kurma lagi la..

Ni menu aku berbuka hari ni..


Nasi putih..
Ni pun aku dah bahagi dua nasi ni..
Penuh satu polisterin budak-budak ni letak..


Sup daging..
Selalu beli sup campur..
Sangat banyak isi die kalau sup daging..
Risau banyak sangat pulak sup die..
Jadi fikir nak makan sup daging pulak hari ni..
Sedap dan pekat sup die..
Kalau tak beli tom yam..
Untuk benda berkuah aku beli sup..
Tapi daging die agak liat sikit la..
Mungkin die potong daging tu agak tebal sikit kot..


Ni pulak cendawan goreng..
Selalunya kalau beli sup atau tom yam aku beli telur dadar atau telur mata..
Tapi rasa macam dah selalu sangat je makan telur..
Hari ni rasa nak beli sayur pulak..
Masa pilih-pilih dekat menu..
Ternampak cendawan goreng..

Mula-mula ingatkan cendawan goreng yang cendawan goreng dengan tepung tu..
Rupanya bukan..
Tangok gambar nampak macam sedap je kan..
Siap ada sayur dengan sea food lagi..
Memang sedap sangat rasa dia..
Cukup perisa la..
Aku macam rasa die letak majerin atau butter ke..
Sebab rasa die agak lemak kalau makan cendawan tu macam tu je tanpa nasi..
Boleh repeat beli lagi..
 Sup cendawan die pun agak pekat..


Ni total untuk menu aku untuk hari ni..
Cendawan tu dieorang tak charge aku pun..
Baik betul..
Lepas tu dapat diskaun 40% lagi..

Sebab tu la aku agak selesa duduk dekat sini..
Memang banyak kemudahan aku duduk sini..
 Aku redha dan pasrah je lah dengan apa yang di tetapkan untuk aku..
Dia sebaik-baik perancang..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...