Monday, 5 August 2013

Tertanya-tanya..

Assalammualaikum..

Petang tadi lepas mandi sekali tengok ada dua miss call dari no. yang sama dan satu SMS..
Lepas tu nombor yang call aku tu no KL..
Aku pun cuba la call balik no. tu..
Call 2 3 kali tak berjawap..
Kalau no. dari KL ni aku alert sikit sekarang..
Lagi sejak dah hantar resume untuk praktikal ni..

Aku pun cuba la search no. tu dekat internet..
Sekali betul dari ada satu company engineering ni..
Company pun agak bagus..

Yang buat aku tertanya-tanya tu..
Call pukul 6 lebih..
Aku check miss call 6.40..
6.41 aku call dah tak berangkat..
Lagi satu aku tak de hantar lagi dekat company tu bila ak check dekat email aku..
Sebab setakat ni aku memang apply melalui email je..
Mungkin la ada orang yang baik hati pass kan resume aku kot..hehe..

Esok aku nak try call no. tu lagi la..
Sebab company tu memang agak bagus la..
Scope service company pun aku memang sangat suka..
Antara idaman aku la..
Office die pun agak strategik..
Dekat dengan public transport..
Ni salah satu kriteria penting kalau aku nak keje dekat KL..
Dekat dengan public transport..
Pegi keje senang naik LRT je nanti..
Kalau office tengah KL memang susah la kalau nak bawak kereta ke..
Jem satu hal..
Lepas tu parking lagi satu hal..
Baik la naik public transport..
Kene jalan sikit tak pe..
Tu kira excercise..
Kalau perlu kan kenderaan pegi site tu dah cerita lain..
Yang penting fikirkan office dekat mana tu dulu..

Esok aku memang akan call balik..
Kalau rezeki aku dapat praktikal dekat company tu..
Syukur sangat..
Tak payah pening-pening kepala lagi..AMIN..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...