Thursday, 29 August 2013

Rezeki Puasa..

Assalammualaikum.. 

Post ni penuh dengan gambar makanan je la ye..
Tak de benda sangat nak cerita pun..
 Minggu ni aku puasa dua hari..
Jadi ni la rezeki aku makan masa puasa..

1st day puasa..

Sayur campur..

 Telur bungkus..

2nd day puasa..

Kailan ikan masin..
1st time rasa kailan ikan masin dekat tempat ni..
Selalu order cendawan goreng dengan sayur campur je..
Kalau boleh memang nak nak selalu makan sayur..
Tapi kalau order makanan goreng-goreng banyak mana je la sayur nye kan..

Ayam masak halia..
Aku suke jugak order masak halia..
Sambil masa ayam dengan kobis bunga boleh makan halia sekali..
Sedap gak..
Lagi pun elok jugak makan halia kan..

Mula-mula aku order dua jenis lauk ni je..
Sekali masa dapat makanan budak tu bagi tau ada tom yam sekali..
Die kata die suruh tukang masak tu masak kan tom yam sekali untuk aku..
Kira tom yam tu free la..huhu..

 Tom yam yang sedap..

Kalau puasa biasanya aku makan nasi..
Dan prefer makan nasi dan lauk macam ni masa puasa..
Semua lauk ni aku makan dengan nasi putih..
Bayang kan la aku makan nasi putih dengan tiga lauk..
Nasi pulak penuh satu polisterin..
Aku bahagikan dua lauk dengan nasi..
Nanti sambung makan balik..
Memang tak larat nak habiskan semua sekali gus..
Tapi syukur je la rezeki..
Dah la bayar harga separuh je..

Makan dekat bawah ni kalau budak-budak ni datang buat keje sampai kitaorang makan 3 4 orang pun dieorang tetap bagi diskaun..
Walaupun dieorang dah order dulu baru aku datang pun dieorang tetap kira satu bil dan dapat diskaun..
Kadang-kadang tu dapat makanan free macam dekat atas ni..
Kadang-kadang dapat diskaun 50%..
Kadang-kadang dapat diskaun 60%..
Kadang tu bagi aku air coklat free la..
Syukur sangat rezeki..
Dan dapat share advantage ni dengan orang lain..

Weekend ni ramai yang balik..
Sebab Ahad 31 Ogos..
Konon nya ramai yang nak balik celebrate merdeka la..
Tapi aku malas nak balik..
Duduk sini je la..

Tak perasan pun 31 Ogos tu hari Ahad ni..
Semalam pegi kelas budak ni tanya aku balik tak weekend ni..
Aku pun blur-blur je tanya kenapa pulak..
Rupenya sebab nak celebrate merdeka..
Aku perasan je dah nak 31 Ogos..
Sebab macam-macam promosi dekat internet..
Tapi untuk benda-benda macam ni tak de lah aku heran da..huhu..

Weekend ni pun banyak keje nak kene buat..
Final pun dah tak lama lagi..
Dan masalah kelas CAD aku dah settle..
Syukur sangat..
Minggu depan dan bole start kelas..
Ingatkan nak start Ahad ni..
Buat kelas ganti..
Tapi cuti Merdeka rupenye..huhu..

Kene buat to do list la nampaknya..
Kalau buat list tu senang sikit nak alert keje yang kita patut buat..
Kalau tak happy je rasa macam tak de keje je..

Tadi pun ada presentation untuk subject Offshore Fabrication and Repairation pasal riser..
Alhamdulillah lecturer aku pun nampak nya macam puas hati je..:))
Semalam baru nak bahagi tajuk..
Balik bilik tu la bari aku carik maklumat segalam..
Nampaknya usaha tu tak sia-sia..:)

Lagi tadi dapat notifocation email..
Insyaallah kalau ada rezeki dapat la second achievement untuk en.bf dalam tahun ni..
Semoga Tuhan permudahkan usaha kami..

Di harap semua yang kami rancang dan usaha membuahkan hasil seperti yang diharapkan..
Macam tu jugak untuk korang semua..
Selamat berhujung minggu..

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...