Friday, 26 July 2013

Tiket Balik Kampung..

Assalammualaikum..

Finally hari ni dah dapat tiket bas..
Dah bole senang hati..:)
Kolej akan mula cuti 7hb..
Awal-awal rilek je..
Cuma inform dekat en.bf je bila cuti..
Boleh plan nak balik kampung sekali..
Turun KL lepas tu dapat buka puasa sama-sama ke..
Tapi dua hari lepas tak silap borak-borak dengan budak duduk sekali dengan aku ni..
Dia kata tiket banyak dah habis..
Tiket nak balik raya kan..
Harus la orang beli awal-awal..
 Die bagi tau ada tiket bas dari 1-6 hb dah habis..huhu..
Aku bila dengar terus la cuak..haha..
Mau tak balik nya aku kalau tak de tiket..
Kalau tak kene balik awal la..
Yang aku malas beli awal-awal sebab untuk minggu tu cuma ada dua kelas je..
Hari Isnin dan Selasa je..
Budak-budak ni pulak beria pujuk lecturer untuk buat kelas ganti supaya minggu tu tak de kelas lansung..

Karang kalau aku beli tiket awal sekali tak de kelas..
Kan ke duduk sini sorang-sorang melangok je..
Bek balik rumah awal dapat jugak puasa dekat rumah kan..

Tapi lepas borak dengan roomate aku semalam masa dekat kelas aku tanya budak-budak yang arah selatan..
Kebetulan ada sorang ni nak balik malam tadi sebab ada MC..
Siang semalam die pegi tengok kan tiket untuk aku..
Ada lagi tiket 6hb tu..huhu..

Nak beli terus semalam tak de duit lagi..
Jadi plan nak beli hari ni..
Dah bagi tau nak pinjam motor hari ni..
Tapi tadi pun bangun lambat..
Lepas tu die ketuk pintu kata nak guna motor..
Nak pegi bazar..
Kebetulan die nak pegi bazar yang dekat dengan Stesyen bas tu aku pun kirim je la beli dekat die..
Alhamdulillah dah dapat tiket bas..hehe..

Sudahnya beli tiket bas tengah hari 6hb..
Malas dah nak fikir kelas ke apa..
Sampai KL petang..
Insyaallah dapat buka puasa kot..hehe..
Terpaksa jugak la ponteng kelas hari Selasa tu..
Sebab hari Selasa kelas sampai pukul 5..

Awal-awal hari tu ada jugak check tiket flight..
Tapi kalau untuk 6hb malam tiket bukan main mahal..
Tiga ratus lebih tak silap..
Yelah da nak raya kan masa tu..
Tiket pukul 7 lebih..
Kalau naik flight tu sempat la pegi semua kelas siang tu..

Tapi kene fikir banyak la pulak..
Satu tiket mahal..
Kalau siang mura lagi..
Flight pagi dengan tengah hari..
Tapi siang 6hb tu en.bf kan keje lagi..
Naik flight 45 minit je..
Kalau sampai awal aku nak buat apa sementara tunggu die habis keje..
Lagi pun takut budak kelas aku balik awal..
Tak de sape nak hantarkan pegi air port nanti..huhu..

Jadi naik bas la pilihan yang paling baik..
Kali ni aku beli tiket Mutiara pulak..
Saje nak try..
Malas da nak beli transnasional..
Tiket die pun lagi murah banding yang aku naik sebelum balik sini hari tu..
Kadang-kadang aku balik KL naik flight tu sebab malas nak drama kalau naik bas..
Cukup la dua kali drama sebelum ni..huhu..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...