Wednesday, 10 July 2013

Result for Semester 3..

Assalammualaikum..

Hari ni aku dah tengok result aku untuk Semester lepas..
Masih dekat rumah lagi..
Tengok result online je..

Kalau ikutkan kene register subject hari ni dan esok tak silap..
Tapi hari tu lagi aku dah SMS budak kelas aku ramai yang nak balik weekend ni..
Aku pun sebenarnya malas nak balik awal sebab nak rasa puasa deka rumah..
Kalau tak memang raya nanti la baru balik..
Jadi sambung je la cuti sendiri..hehe..
Aku rasa dieorang pun faham kot..

Sem depan ni adalah sem pendek..
Memngembalikan kenangan masa aku daftar awal-awal belajar dulu..
Lagi pun Insyaallah ni adalah sem pendek aku yang terakhir..
Aku memang kalau boleh nak habis secepat yang boleh..
Tak sabar nak keje balik..

Masa aku sibuk-sibuk hari Ahad hari tu sebenarnya ada class maste aku call..
Die tanya pasal result..
Aku pulak masa tu tengah makan bihun sup..
Mood nak study pun belum ada lagi..
Aku cakap tak check lagi..
Kalau ikutkan memang nak cek bila dah balik nanti je..
Die dah check tapi tak de pun result nya lagi..

Lepas tu dua hari lepas ada batch mate aku skype dengan aku tanya pasal result jugak..
Dieorag dah balik..
Ramai dah check result..
 Jadi maksudnya result dah keluar..

Aku pun terus bukak web untuk check result..
Berkali-kali cuba nak log in tak bole..huhu..
Memanjang salah password..huhu..
Tu la banyak sangat password..

Macam mana pun kene check result..
Sebab nanti nak daftar subjek..
Buatnya aku ada fail ke..
Tak bole nak amik subjek nanti tak pasal je..huhu..

Lagi-lagi sem lepas sangat banyak drama..
Kebanyakkan subjek memang tak tau berapa carry mark..
Dan masa final pun banyak jugak kekesalan aku..
Aku sendiri tau aku banyak buat salah..
Dah la carry mark tak tau..
Entah-entah bukan main sikit ke lepas tu masa final merapu je..
Jadi aku memang kurang berpuas hati la senang cakap..huhu..
Memang rasa paras je..

Sem lepas memang banyak drama masa final..
Dua hari sebelum final kuar dengan Hendry berturut-turut..
Petang tu paper Welding..
Jawab ye tak ye je..huhu..

Lepas tu masa hujung-hujung pulak en.bf datang..
Konon nak teman aku study atau ajar aku..
Memang kurang fokus la..
Kalau die teman aku study pun dah la study dekat kedai makan..
Dengan bising nye..
Lepas tu manjang bersembang je dengan en.bf yang lebihnya..haha..
Nasib baik la aku memang dah prepare study awal-awal sebelum dieorang datang..
Jadi tinggal revision sikit-sikit je..

Revision pun masa final menyesal jugak..
Sebab aku rasa banyak yang aku terlepas pandang..
Aku rasa bole buat lagi baik dari tu..huhu..
 Masa last day pun jumpa lecturer aku die kata aku ada careless..huhu..
Adeh lagi la..
Dah la memang yang aku pasti tak dapat jawab nya..
Lepas tu yang jawab pun ada cereless lagi..
Oh Tidak..huhuhu..

Tapi tadi bangun-bangun tido rasa nak check result..
Masuk-masuk kan je password terus betul..
Miracle betul..haha..

Alhamdulillah result aku memuaskan..
Tapi ada jugak yang aku kesalkan sikit..hahaha..
Tu semua dah dijangka..

Tu la masa buat pape tu all out..
Jangan bila nasi dah jadi bubur baru nak menyesal..
Selagi belum terjadi tu usaha sehabis baik..
Paksa diri buat sehabis baik..
Jangan suka amik mudah dah cepat berputus asa..

Aku memang tak boleh register online macam yang lain..
Kene register manual..
Kene check jadual dan sebagainya..
Memang kene balik sana dulu..

Masa skype dengan budak yang dah balik die kata department aku dah pindah..
Lecturer aku masa last paper pun ada inform..
Tapi berapa kali dah cakap nak pindah tak pindah-pindah..
Ni betul-betul dah pindah..
Dekat sikit dengan rumah..
Nak jalan pun tak jauh sangat..
Dan HOD Department aku pun dah tukar..
Mungkinkah ada perbaharuan nanti..
Harap nya lebih baik dari sebelum ni..

Lepas dapat result tadi terus mesej Hendry mintak belanja..hehe..
Lepas ni bole mintak hadiah dekat en.bf jugak..:))

Sem pendek ni aku ada plan nak keje..
Sebab sem pendek subjek tak banyak sangat..
Mungkin akan keje weekend je dekat sekitar rumah..
Bergantung pada jadual..
Dan aku akan cuba siapkan CBL aku semuanya sem ni..

Semoga dua sem ni aku akan buat lebih baik lagi..
Dapat result yang baik dan dapat tempat praktikal yang baik untuk masa depan kerjaya aku dan bayaran yang baik..Amin..
Ada sape-sape dari company engineering nak amik aku praktikal tak..haha..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...