Friday, 26 July 2013

Lontong..

Assalammualaikum..

Sem ni sem pendek..
Jadi jadual pun tak padat sangat..
Subjek pun sikit je kan..

Lagi awal sem ni..
Tak de lah sibuk sangat..
Disebab kan aku ni duduk sorang je..
Lagi masa weeekend..
Aku duduk bilik tengok movie je la..
Memang sokmo online je..
Maklumlah wi-fi free..
Laju pun bole tahan..

In between tu ada jugak la buat assignment..
Selain baca blog, tulis blog dll..

Hari tu aku beria tengok cerita Pucuk Muda Kerabu Taugeh(PMKT) dekat you tube..
Tapi ada episod 1-7 dan 9 je..
Semua ada 13 episod..
Try cari-cari pun xde..huhu..
Jadi tak habis la tengok cerita tu..
Aku suka jugak la tengok drama melayu..
Lagi kalau yang happy2 tu..
Aku tak suka sangat tengok drama berat..

Kalau cerita Inggeris pun sama jugak la..
Lepas kecewa tak dapat tengok cerita PMKT tu sampai habis tengok la cerita Cikgu Timah Pindah Sekolah (CTPS)..
Biasa la bila tengok movie online..
Lepas tu guna wi-fi..
Kadang-kadang tengah best tengok tetiba disconnected..huhu..
Tetiba limited access..
Dah tak dapat tengok..
Hold dulu tengok cerita tu..

Tak dapat tengok online kita tengok pulak stok cerita yang ada dalam laptop ni..haha..
Jadi ada satu cerita..
Horrible Bosses tajuk dia..
Dah lama download cerita ni..
Dah la tajuk tak pernah dengar..
Awal-awal tengok pun macam bosan je..
Tapi rupanya best jugak cerita ni..
Memang aku suka tengok cerita comedy atau romantic comedy..

Dah habis internet dah ok..
Habiskan tengok cerita CTPS..
Dah habis sambung pulak tengok cerita Pengantin Popular..
Cerita lama yang Ogy dan rma Fatima belakon..
Cantik-cantik dieorang ni..
Mekap pun tak tebal sangat macam drama sekarang..

Sekali dekat suggestion link dekat sebelah tu ada pulak cerita Lontong..
Rasanya kalau umur kita lebih kurang mesti tau dengan cerita ni..
Aku pun dah tak berapa ingat cerita ni..
Bila nampak rasa nak tengok balik je..
Masa raya kecik-kecik dulu la cerita ni..
Cerita yang Ogy dan Salleh Yaacob berlakon..

Kalau ada sesiapa yang nak tengok jom layan sekali..hehe..

* Orang yang bekerja dekat Selangor cuti ye hari ni..Tapi en.bf tetap keje..huhu..Sebab banyak sangat keje sekarang..Project die mungkin settle bulan September..Dah hujung-hujung ni lagi la banyak keje..Lagi Project Manager die dah resign..Memang kene handle sorang-sorang la..Tapi tak pe la..Keje masa cuti dapat wang..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...