Monday, 8 July 2013

Helmet Special..

Assalammualaikum..

Weekend baru ni aku pegi KL..
Pegi jalan-jalan dan beberapa aktiviti..
Nanti aku cerita..
Alang-alang dah pegi sana amik laptop sekali dekat en.bf..
Boleh la ak transfer gambar dari kamera..
Jadi cerita la benda-benda yang dah lama sikit..hehe..
Dah ada gambar tu post je la..haha..
 Tapi bila dah lama-lama cerita pun dah ingat-ingat lupa je..

Masa nak buat rendang hari tu ayah tinggalkan kereta untuk aku guna jemput wan dari pasar..
Dah beli ayam banyak-banyak tu dah tak larat pulak nak bawak balik..
Tu baru ayam..
Dengan beli barang-barang lain..
 Jadi ayah tinggalkan kereta die untuk aku guna..
Die pulak pegi keje naik motor..

Masa ayah aku balik petang tu aku nampak die pakai ada helmet ni..
Aku memang tau die ada beli helmet ni..
Tapi ingatkan saje beli buat koleksi je..
Sekali bole pulak die pakai helmet ni naik motor..
Tak silap aku ni helmet ni helmet helikopter..
Tak silap aku la..




Helmet ni ayah beli dekat Singapore..
Dah lama jugak la..
SD 1++.++

Orang tengok memang agak pelik la kan..
Lagi satu yang aku musykil kan..
Kalau kene tahan dengan JPJ atau polis ke lepas ke..
Dari segi ketahanan ye lah..
Cuma mungkin dari segi design..
Menepati piawaian dieorang ke..

Macam-macam je ayah aku ni..
Stail jugak la helmet ni..
Tapi kalau beli helmet macam Arai, SHOEI, ke lagi berbaloi la rasa nya..
Ayah aku ni memang suka sangat benda-benda rare ni..huhu..
Tapi tak pe lah..
Asalkan die happy dan bahagia kan..
Die pun rilek je kuar jalan-jalan pakai helmet ni..
Dengan motor apa?..
Yang pasti bukan kapcai la..hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...