Tuesday, 9 July 2013

Happy Sunday..

Assalammualaikum..

Aku saje buat 2 entry untuk weeeknd punya cerita..
Kalau tak karang panjang sangat pulak..

Macam aku cerita malam sebelum tu aku tido lambat sebab main game angry bird dekat hp Sen..
Sebenarnya weekend ni janji nak jumpa Buble dengan Lin..
Nak tengok baby dieorang..
Mula-mula dieorang ajak jumpa pukul 11 pagi..
Tapi aku dah agak..
Tak de nye akan pegi seawal tu da..
So aku cakap nak jumpa dalam lepas Zohor macam tu..
Sebab dah la dekat rumah Sen..
Mesti nak lepak-lepak dulu..
Then nak pegi beli hadiah untuk anak dieorang lagi..

Disebabkan malam sebelum tu aku tidur lambat..
Memang aku kunci jam siap-siap..
En.bf dah bagi tau nak gerak pukul 9..
Pukul 10 akan sampai Kota Damansara amik aku..
Then akan pegi KLCC untuk pegi beli hadiah dan akan jumpa Buble dan Lyn dekat Festival City..

Tapi tengah sedap-sedap tidur tu..
Dapat call dari Hendry dekat Kemaman..
Die ajak keluar..haha..
Sorry la Hendry aku tak balik sana lagi..
Die kata baru nak ajak pegi makan ikan bakar sebelum puasa ni..
Sempat lagi die wish Selamat Berpuasa..:)

Lepas tu aku dah tak bole tidur dah..
Aku rasa kalau aku tidur mau tak bangun..
Kalau nak keluar dengan en.bf je aku tak kisah..
Tapi sebab dah janji dengan orang..
Takut dieorang ada hal pulak..

Malam masa hantar aku pegi rumah Sen tu en.bf memang dah bagi tau..
Kalau pukul 9 dei tak bangun kejutkan die..
Memang pukul 9 lebih die baru bangun..
Beria je kata pukul 9 dah gerak ke Kota Damansara..
Propa sangat OK..haha..

Tapi bagus jugak..
Sen ajak pegi makan roti canai pagi tu dekat Nasi Lemak Cinta Sayang..
Lepas dah siap-siap aku pun follow je la..
Dapat jugak lepak-lepak dengan Sen dengan Mas sebab Sen nak balik Kuantan balik petang tu..
Pegi pulak dah pukul 10 lebih tak silap..
Roti canai pun dah habis..
Sen dengan Mas terus makan tengah hari..
Aku order milo je..
Sebenarnya aku takut lambat kalau nak makan..
Sekali Sen dah habis makan lama pun die tak sampai lagi..
Sebab aku suruh en.bf amik aku dekat situ je senang..
Dapat jugak lepak-lepak dengan Sen sekali..

Lepas tu kitaorang terus ke KLCC..
Park kereta dekat Jelatekk..
Naik LRT dekat situ ke KLCC..
Memang selalu macam tu je la..
Kitaorang jarang bawak kereta masuk KL..
Sebab tu kalau tanya jalan aku pun macam tak tau sangat..
Biasa naik public transport je..

Sampai KLCC memag laju-laju je cari kedai untuk beli baju baby Qaisara..
 Memang dah plan nak belikan baju..
Masa tanya en.bf pun die kata beli baju je..
Mana la tau kot-kot die nak beli kan permainan ke..

Tapi sebelum tu sempat jugak pegi beli seliper untuk en.bf..
Dulu masa keje aku ada belikan seliper untuk die..
Tapi masa ayah en.bf accident kaki die bengkak die suka pulak pakai seliper tu..
Lembut die cakap..
Kalau pakai seliper lain kaki die sakit..
En.bf pun bagi la ayah die pakai seliper tu..
Sudahnya die pakai seliper buruk je..
Die pun macam aku..
Suka pakai seliper je kalau jalan-jalan..
Jadi kitaorang pegi la beli seliper untuk en.bf dulu..

Macam biasa seliper pilihan ialah seliper iPANEMA..:))
Aku memang suke seliper ni..
Sama la dengan en.bf..
Ada ye untuk men jugak..
Beli die terus pakai..
Aku pulak malas nak snap-snap gambar masa dekat kedai tu..

Lebih kurang macam ni la seliper die..
iPANEMA Brazil yang die pilih..
Saiz 8/9..
Tapi rasanya macam tak de je line putih bawah tu..
Solid biru je..
Harga dalam rm 3+.++..
Aku pun tak berapa ingat..

Lepas tu baru la pegi cari hadiah untuk baby Qaisara..
Nasib baik jugak la dah tau nak pegi kedai apa..
Dan butik untuk baby tak banyak sangat..
Kalau tak jenuh nak pusing..

Mula-mula sekali masuk Guess Kids..
Lagi masa tu tengok ada sale up to 70%..
En.bf pun dah bagi tau range harga yang bole di beli..
So aku pun dah bole agak la apa yang nak di beli..

Banyak jugak la baju yang kitaorang berminat..
Lagi satu quality kain pun memang elok..
100% cotton, tebal dan design die pun cantik-cantik..
Aku memang suke pegi shopping dengan en.bf sebab die pandai pilih..
So dekat sini ada yang kitaorang dah target untuk beli..

Then kita orang pegi dekat GAP Kids pulak..
Harga baju die mura sikit dari Guess Kids..
Tapi beza tak de la sangat pun..
Dan dah ada jugak target dekat kedai ni..

Lepas tu aku nak cari Trudy & Teddy punya butik jalan-jalan tak jumpa pulak..
Tak silap ada dekat KLCC..
Tapi cari tak jumpa..
Tengok dekat map butik atk de..
Masuk dekat Parkson dan Isetan pun tak de..
Lagi kitaorang agak rushing jugak kan..
Tak de masa sangat la nak santai-santai..

So end up untuk amik dekat GAP Kids mula-mula..
En.bf memang tanya aku kalau dapat box dengan wrapping ke tak..
Sebab aku memang dah biasa die kata..
Aku kata memang nak mintak la..
Kalau tak bagi aku malas nak beli..

Masa dekat GAP Kids aku pegi kaunter dulu tanya pasal box dan wrapping..
Baju memang kitaorang dah pilih..
Sekali die kata kotak dah habis..
Should be ada tapi dah out of stock..
En.bf malas nak amik dah..
Sebab kalau harga baju rm 99 lepas tu nak beli box rm 10 ke baik beli dekat Guess Kids je..

So memang pegi Guess Kids..
Tanya SA tu pasal box dulu..
So ada box memang beli dekat sini je la..

Kita orang pilih baju untuk umur setahun terus..
Malas nak beli yang untuk berapa bulan ke apa..
Sebab dah la tak tau berapa umur baby tu exactly..
Lagi satu buatnya anak die besar ke..
Kalau beli terbesar tak pe..
Tapi kalau beli kecik tak bole pakai atau bole pakai kejap je rugi je kan..

So pilih-pilih balik..
Mana tau ada yang terlepas pandang ke kan..hehe..
Lepas tu sudahnya beli yang memang dah aim pun..haha..
Aku mintak baju yang baru lepas tu suruh die bungkus..
SA tu la yang lipatkan..
Dia bagi box dan kad sekali..
Bole je nak mintak die tulis kan kad tu..
Kitaorang konon-konon nak tulis sendiri sekali dah jumpa lupa nak tulis..haha..

Kalau untuk bagi hadiah dekat orang korang boleh je mintak box, wrapping semua..
Kalau nak kad ke..
Semua tu free of charge..
Jadi mintak je la macam-macam tanpa rasa bersalah..haha..
Kalau tak belanja nak beli box, kad, riben semua dah berapa..
Sorry la ek gambar hadiah baby tu aku lupe nak amik..

Contoh hadiah untuk en.bf aku beli kan lama dulu..
Box die bagi siap ikatkan ribbon lagi..hehe..
Kotak die pun quality..

Lepas dah beli hadiah semua kitaorang naik train pegi LRT dan ke Festival City..
Aku 1st time pegi sana walaupun dulu duduk dekat Keramat..
Lepak sambil makan tengah hari..
Tapi baby tido je sepanjang kitaorang jumpa tu..
Tak dapat pun main dengan baby..
Aku pun tak pandai main dengan baby sebenarnya..haha..

Lepas tu kita orang ada hal sikit ..
Then petang sikit pegi makan froyo dekat J.Co Kota Damansara..
Dah lama tak makan..huhu..
Berbanding Tutti Frutti aku memang lagi suka froyo dekat J.Co..
Tapi J.Co tak banyak cawangan kan..
So susah sikit nak dapat..

Last sekali dinner dekat Gulam Mee..
Makan bihun sup campur..
Kali ni tak berapa sangat rasa die sebab macam masin sikit..
Lepas tu mahal giler..
Berapa kali da makan dekat situ tapi tak perasan pulak bihun sup die mahal rupanya..
Semangkuk tu RM 12..
Baik makan dekat tempat lain en.bf kata..

Jadi hari ahad memang full..
Hari ni pulak baru tau Hadi balik KL masa tu..
Misunderstanding..huhu..
Masa aku tanya die
Tak balik KL ke minggu ni?..
Then die reply Yup
Aku ingatkan maksud die tak balik..
Rupenya die balik..huhu..
Tak de rezeki la nak jumpa..

Hari ni dah 1st Ramadhan kan..
Selamat Berpuasa dan menikmati bulan Ramadhan..
Banyak sangat yang di usahakan tahun ni..
Diharapkan semuanya dipermudahkan dan membuahkan hasil yang sangat baik..
AMIN..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...