Tuesday, 2 July 2013

Gambar Lama..

Assalammualaikum..

Hari ni aku bangun awal..
Mimpi ape entah bangun awal pagi hari ni..
Semalam ada beli barang dah sampai hari ni..
Tapi tak rasa pun sebab tu aku bangun awal..

Mula-mula bangun sebab sakit perut..
Semalam makan dengan sangat banyak nye..
Siangnya makan nasi lauk sambal sotong campur petai..
Petang sebelum maghrib makan nasi lemak..
Sebenarnya nak makan nasi lemak tu hari Isnin..
Aku puasa hari Isnin lepas tu nak buka dengan nasi lemak yang beli dekat sepupu aku..
Sekali die cuti pulak dari buat nasi lemak..
Janji nak buat esok..

Nasi lemak die sangat sedap..
Harga pun sangat murah..
Sebungkus rm1.50 je..
Portion nasi pun sangat banyak..
K.Mie aku ni sangat pandai masak..
Kadang-kadang die jual lauk masa bulan puasa..
Berniaga pun kecik-kecik je..
Kalau ada rezeki aku nak blog kan pasal nasi lemak die..
Kalau ada yang berminat nak order kalau ada majlis ke..
Mungkin majlis keluarga atau majlis dekat pejabat ke..
Kalau nak contact number bole tinggalkan komen..hehe..

Pagi ni pun sempat buat Maggi untuk sarapan..
Maggi ni pun makanan wajib makan kalau balik rumah..
Sebab kalau masa belajar biasanya makan maggi dengan air panas je..
Kalau dekat rumah ada cili lebih, hot dog, telur dan lain-lain bahan kalau ada..hehe..
Jadi akan lebih sedap..
Lagi pun kalau masak dengan air panas dan masak betul-betul atas dapur rasanya pun berbeza..

Sambil-sambil sarapan tadi aku menonton dan online.
Lepas tu bila ingat hari ni hari rabu post WW entry..
Aku pun tak pasti gambar tu dah post ke belum..
Dalam kamera banyak jugak gambar..
Tapi macam aku kata..
Tak bole nak transfer..huhu..
 Aku pun godek-godek la gambar yang ada dalam laptop adik aku ni..
 Tengok ada gambar-gambar lama..
Dan ada gambar raya dua tahun lepas tak silap..
Tiba-tiba rasa nak share..hehe..

Lagi pun minggu depan dah puasa..
Tak lama lagi dah nak raya kan..
Mungkin jugak ada gambar yang aku dah pernah share kot..
Dah lama post entry tak de gambar kan..




Banyak gambar adik last je..
Dah lama tak jumpa die..
Last jumpa masa PRU hari tu tak silap..

Rasanya bulan puasa kali ni pun agak berbeza..
Semalam SMS Sen nak pegi rumah die weekend ni..
Tapi die call die ada dekat Kuantan sampai hujung bulan..
Harap sempat jumpa die dekat sana..
Boleh puasa dengan die sekali..
Kalau weekend pun bole lepak-lepak sekali sebab die duduk chalet dekat Balok..
Duduk sorang je pun..
Ada la geng nanti..hehe..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...