Sunday, 14 July 2013

Berbuka with Sen..

Assalammualaikum..

Hari ni aku sempat buka puasa dengan Sen..
Sementara die ada dekat Kuantan lagi..
Sempat la nak jumpa sebab die tinggal beberapa hari je lagi dekat sini..

Dari aku balik hari tu lagi janji nak jumpa die dekat sini..
At least die sempat la melawat aku dekat sini sementara aku duduk dekat sini lagi..
Kira kebetulan die pulak ada kene pegi site dekat 3 minggu dekat Gebeng..
Kalau saje-saje nak datang tak de lah die rajin sangat aku rasa..hehe..

Masa aku daftar dekat kolej petang tadi die call..
Tanya macam mana nak datang sini..
Sebab kalau nak pegi sana aku memang tak de transport..
Die gerak dari Gebeng dalam pukul 6..
Lambat jugak la die sampai..
Die pun tak biasa sangat dengan jalan dekat sini banding en.bf dan Hendry..
Sampai sini memang dekat nak pukul 7..
Mula-mula ingat kalau die sampai awal nak ajak pegi Mesra Mall..
Tapi sampai pun dah dekat nak waktu buka..
Pegi yang dekat-dekat sini je la..

Mula-mula ajak die pegi Secret Recipe..
Die nak belanja die cakap..
Baru dapat gaji katanya..hehe..
 Tapi die kata nak makan dekat kedai dekat sini..
Kalau setakat Secret Recipe dekat KL pun ada katanya..

Ni la menu berbuka kitaorang..

Bandung cincau untuk aku dan apple juice untuk Sen..
Memang feveret aku bandung cincau dekat kedai ni..
Biasanya aku mintak tak de ais..
Tapi tak tau la sebab aku lupe nak cakap atau die tak dengar..
Dapat pulak yang ada ais..
Tapi nasib baik la sementara tunggu waktu buka ais tu dah cair..

Tom Yam Mee Soup untuk Sen..
Pun feveret aku dekat kedai ni..
Tapi kalau aku nak order ni..
Dah la puasa..
Tak kenyang rasanya..
Tom Yam die sedap..
Lagi kalau makan masa panas-panas..

Black Pepper Chicken Chop untuk aku..
Makan ni pun dah kenyang sangat..

Side Order..

Chicken Finger tak silap namanya..
Bole tahan la rasnaya..
Mula-mula Sen nak order fries..
Tapi aku suruh die order yang lain sebab Chicken Chop aku dah ada fries..

 Strawberry Mellow tak silap nama ni..
Ais krim Vanilla dengan topping Strawberry Sauce rasanya..
Biasanya die letak Strawberry tu atas ais krim..
Tapi entah kenapa strawberry die dekat bawah..
Kene pulak aku cedok dekat bawah nak makan dengan ais krim tu..

Lepas buka aku ajak Sen pegi Mesra Mall jugak..hehe..
Sebenarnya saje nak bawak die jalan-jalan dekat sini..
Walaupun dah pukul 8..
Sebab dah alang-alang datang kan..
Die pulak nak beli barang-barang makanan..
Walaupun die tinggal berapa hari je lagi duduk dekat Kuantan..

Sampai Mesra Mall aku pegi beli Pore Pack Watson..
Beli 2 percuma 1..
Mula-mula aku ingatkan beli 1 percuma 1..
Sekali masa nak bayar dekat kaunter rupenya beli 2 baru percuma 1..
Aku pun beli je la..
Sebab kalau tak nanti nak beli jugak lagi..

Aku rasa kualiti die lebih kurang sama je dengan yang lain..
Harga pun lagi murah..
Jadi aku beli je lah..
Lepas tu ada pulak beli 2 percuma 1..
Amik je la..

Lepas tu laju-laju pegi beli barang makanan..
Bole tahan jugak la Sen beli makanan walaupun tinggal berapa hari je lagi..
Tension keje nak makan je die kata..haha..
Tapi badan cikeding jugak..
40kg pun tak sampai..
Bukan main tergelak-gelak sampai orang tengok kitaorang pun pelik je..haha..
Aku pun sempat beli makanan ringan Snek Ku dengan Sunquick Mangga..
Pun ada promosi sempena raya ni..

Lepas tu Sen pun ajak balik cepat-cepat..
Yelah die nak balik Gebeng lagi..
Esok nak keje lagi..

Tapi sempat jugak singgah dekat Roti Boy..
Mana la tau ada makanan yang sedap..
Bole buat sahur ke kan..
Buat stok Sen ke..
Tengok donut dekat Big Apple pun dah habis..
Aku ajak die pegi Secret Recipe jap..
Ajak die beli kek..
Dekat chalet die ada je peti sejuk..
Senang la nak simpan..
 Sudahnya die beli New York Cheese Cake dan aku beli Black Forest Cake..
Mula-mula cari Blueberry Cheese Cake tapi tak de..
 Black Forest pun jadi la..

Sebenarnya semalam terfikir-fikir jugak nak makan kek ni..
 Dah lama jugak teringin nak makan kek.. 
Sebenarnya en.bf kurang sikit makan kek..
Tak berapa suka senang kata..
Tu yang malas sikit nak ajak die..
Dekat rumah aku ni pun sebenarnya ada je kedai kek..
Tapi harga kek die nak sama dengan harga satu slice kek Secret Recipe..
Entah-entah kek dekat King's pun lagi murah..
Tu yang aku malas nak beli..
Dah berapa kali aku tengok-tengok tapi tak beli pun..
Lagi rasa pun tak tentu lagi..
Kadang-kadang beli kek dekat pasar malam ke rasa memang tak berapa sangat la..huhu..

Kalau ikut kan aku pun kadang-kadang suka beli kek dekat King's lagi..
Macam Blue Berry Cheese cake die..
Sebab kek die tak heavy sangat..
Kalau dekat Secret Recipe memang kau beli 1 slice share dengan en.bf ke..
Tak pun makan ulang-ulang kali..
Ni sebab puasa..
Tadi pun makan Chicken Chop je..
Boleh ja la makan lagi..hehe..

Pape pun terima kasih banyak Sen sebab belanja buka puasa..
Terima Kasih banyak tolong bayarkan Kordial Mangga dan Snek Ku aku..
Semoga lebih murah rezeki lepas ni..:))



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...