Saturday, 27 July 2013

Air Freshener..

Assalammualaikum..

Pindah duduk bilik sekarang kan aku ada beli almari..
Lepas tu lantai bilik ni dah la karpet..
Bilik ni pun ada tingkap dan tirai macam dekat ofis tu..

Jadi kalau malam-malam selalunya aku tutup la tingkap..
Walaupun bila masuk bilik rasa macam hangat giler..
Mula-mula masuk bilik memang hangat sangat la..
Tapi bila dah lama dah rasa angin kipas rasa ok je..
Sekarang ni kalau malam aku tutup sebelah je tingkap..
Sebelah lagi aku bukak bagi angin masuk..

Tu cerita kalau waktu malam..
Kalau waktu siang memang aku bukak la dua-dua tingkap..
Tapi walaupun dah lama beli almari ni..
Bau kayu die tak hilang-hilang lagi..huhu..
Sampaikan baju-baju dalam almari ni pun bau die semacam..
Dah elok-elok hantar dobi bau wangi..
Lepas tu campur pulak dengan bau almari ni..
Memang spoil betul..

Lagi masa sem lepas masa en.bf datang..
Die naik bilik aku kejap tolong angkat barang..
Die pun ada tegur kata bau berkuap..
Bau dari almari ni la..
Dah pakai lama jugak almari ni..
Tapi ada je lagi bau die..
Yelah bilik ni pun tak berapa besar kan..
En.bf pun cadangkan la peli pewangi untuk letak dalam almari..

Kalau aku sorang je duduk tak delah kisah sangat kan..
Tapi bila Sen ke datang hari tu takut die pun tak selesa sangat gak..huhu..

Aku pun semalam masa nak beli makanan singgah la dekat kedai Borong Sakan nak beli topup..
Tanya dekat budak jaga kaunter tu die kata tak de jual..
Malam semalam masa pegi kedai nak beli makanan ringan teringat jugak nak cari..
Sekali ada..
Aku pun beli la..


Brand apa entah..
Sebab kedai ni macam kedai rm2 je..
Ada ni je..
Rm 2 je ada 3 bekas..
Murah giler kan..
Aku bau pun boleh tahan jugak la bau die..
Ada bau lemon, strawberry dengan apa lagi entah..
Bau ni yang macam lembut sikit..
Aku pilih yang ni la..


Sambil jalan fikir almari aku ni ada empat compartment..
Tempat buku tak payah la letak..
Punya la excited balik-balik terus bukak semua terus letak semuanya dalam almari..

Tapi bilik aku ni kan kecik je..
Sekali bau die punya la kuat..
Sampai kan aku yang dalam bilik ni pun macam nak pening dah dengan bau die..haha..


Sudahnya aku lapik dengan tisu..
Tak larat pulak aku nak bauk bukan main kuat lagi..
Kalau dalam bilik ni pun bau dah bukan main kuat..
Bila masuk bilik dari luar lagi la..
Takut pening je..
Macam kalau masuk kereta lepas park..
Lagi waktu panas..
Kalau tak betul-betul..
Pewangi yang tak berapa sesuai..
Memang aku boleh pening kepala..

Dah letak tisu ni kurang la sikit bau die..
Kalau dalam bilik ni tak bau sangat da..
Kalau dari luar masuk bilik ni bau macam rose petal light-light je..
Ok la dari tak de..
Harap masalah bau almari aku ni berjaya diselesaikan..hehe..

Selamat Berbuka Puasa..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...