Monday, 17 June 2013

Weekend with Seaman..

Assalammualaikum..

Weekend ni memang berjalan je la aku..
Walaupun nak final..
Tak sedar diri betul..
Padahal semalam (Ahad) ada paper welding pukul 3-5..
Padan muka tak bole jawap sebab berjoli banyak sangat..huhu..

Lepas cuti lama..
Cuti dari sebelum PRU 13 hari tu..
Jadi dah kene sign on balik..
Lagi pun bankrupt la sebab cuti ni memang berjalan sakan je dia..
Kene la naik kapal balik..

Dari vacation ktorang ke Melaka..
Konvoi ke Singapore nak beli aksesori motor..
Bercuti ke Bandung..
Bachelor party dekat Melaka..
Ride ke Genting dan Cameron..
Enjoy betul cuti..
Dah puas bercuti dan berjoli dengan kawan-kawan..
Kene la pegi keje balik..hehe..

Jadi hari Jumaat hari tu aku pegi ambil die dekat Kuantan..
Plan nak makan ikan bakar petai..
Tapi waktu tu baru pukul 5 macam tu..
Masing-masing tak makan lagi..
Kitaorang pegi Teluk Cempedak makan dekat sana..
Lepas makan lepak-lepak dekat tepi pantai sembang-sembang..
Sebelum balik beli ais krim..

Masing-masing kenyang lagi bari lepas makan..
Cancel la pegi ikan bakar..
Balik Kemaman dan makan malam dekat Kemaman je..
 Then hantar die balik hostel..

Esok nya pulak lepas hantar kereta pegi minum dengan Alet..
Lepas tu die bagi tau nak keluar pegi Kuantan..
Ada hal..
Aku pun tolong carikan kereta..
Masa nak hantar aku balik dieorang ajak aku pegi Kuantan sekali.
Aku pun follow je la.
 Sebab sem ni memang jarang sangat keluar jalan-jalan..hehe..
 Lagi pun ingat pegi tak lama sangat..
 Sekali hari yang agak penuh dengan aktiviti jugak..

Batch mate die dekat ALAM dulu yang ada hal dekat Kuantan..
Ada urusan dekat bank..
Bila semua dah settle kita orang pegi lunch..
Kawan die bawak pegi makan dekat gerai bawah pokok..
Kedai die dekat bawak pokok..
Kedai mamak..
Mee goreng mamak die memang terbaik..
Kedai die dekat Jalan Bukit Ubi..
Makan cendol dekat situ..

Lepas tu on the way balik sempat singgah dekat Balok makan sata dan minum air kelapa..
Singgah Cherating jalan-jalan dekat pantai..
Singgah dekat Pantai Chendor lagi sambung jalan-jalan..
Hari pun dah gelap..
Destinasi terakhir ialah makan nasi kukus..
Memang penat..
Tu pun pukul 10 jugak la balik..

Balik malam tu sempat la study sikit..
Dan nasib baik paper esok nya petang..

Jadi dua hari weekend ni lepas memang berjalan je la aku..
Jalan-jalan cari makan..
Maaf la tak de gambar..
Sebab tak bawak camera pun..
Handphone i nokia rm80 je..hehe..

Curik gambar motor masing-masing masa pegi jalan-jalan je..
Saya pun peminat motor berkuasa tinggi..hehe..
Kalau ada rezeki boleh la beli sebiji..

 Bachelor Party dekat Melaka..

 Dekat Cameron..

On the way ke Cameron..

Curi gambar ni dekat fesbuk dieorang..
Sorang dah selamat naik kapal..
Insyaallah lepas raya baru balik..

Dah pesan siap-siap suruh plan untuk next vacation bila die balik nanti..
Kalau ride pulak dah plan nak ride ke Krabi balik nanti dengan geng-geng motor die..hehe..

Minggu ni ada 3 paper..
Satu dah lepas dengan hasil yang aku kurang puas hati..huhu..
Salah sendiri..
Esok dan lusa ada dua paper lagi..
Then Ahad dan Isnin..
Nasib baik ada gap panjang sikit..

Sabtu ni turn en.bf pulak datang sini..
Jangan weekend ni enjoy bukan main lagi dah la..hehe..
All the best untuk semua paper..
Semoga dapat keputusan yang cemerlang sem ni..
Tak sabar nak pegi keje balik..
Tinggal dua sem je lagi nak habis..:))
 

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...