Thursday, 6 June 2013

Lines Plan - Register..

Assalammualaikum..

Alhamdulillah dah selamat register untuk lines plan hari ni..
Dah lepas 2nd stage..
So tinggal nak present je lepas ni..

Semalam aku tidur lambat jugak la..
Badan penat tapi nak rilek-rilek..
Tak pegi rumah budak ni pun..
Sebab kalau pegi mesti x tidur nya..
Dan aku tau ak mesti ada hari yang panjang sampai petang hari ni..

Mula-mula tadi rasa nak bangun lambat jugak..
Tapi bila fikir balik weekend ni bole je tido lama..
Jadi baik buat keje..
Bangun tadi terus edit report..

Dah siap edit report terus mintak tolong Adzim untuk peri print lines plan..
Call Idris untuk mintak tolong die ajar macam mana nak print..
Tapi die sibuk buat report pulak..
Nasib baik Jimmy ada dekat tempat print tu..

So dekat kedai print tu Jimmy la yang tolong tengokkan drawing aku..
Tolong ajar macam mana nak print..
Setting kan skala semua..

Sampai dua helai aku print sebab ada masalah dengan ink printer tu..
Dan aku mintak lagi untuk print sampai betul-betul elok..
Sebab dah bayar kan..
Untuk present kene print lines plan aku ni atas kertas minyak saiz A0.. 
Harga untuk print ni ialah rm 9.50..


Ni lah drawing yang dah print atas kertas minyak..
Saiz A0..
Bukan men besar lagi..hehe..

Disebabkan semalam aku dah print report dekat ada satu kedai ni print warna pun rm 0.20 je sehelai..
Jadi aku pun nak print dekat sana..
Tapi orang tu tak de pulak..
Pegi kedai Adzim selalu pegi mesin fotostat die rosak pulak..
Pegi satu cc lagi mahal la pulak..
Rm 0.50 sehelai..
Untuk print hitam putih..
Menyesal tak print dekat kedai aku print drawing ni tadi..
Sebab dekat die print rm 0.30..
Nak sangat print dekat kedai yang aku pegi semalam..
Print rm 0.20 tu..
Sudah nya pegi print dekat ada satu kedai ni..
Hitam putih rm 0.40 sehelai..
Siap binding tape semua rm 26..
Kalau print dekat kedai aku print drawing ni lagi ok..huhu..

Tu la nak untung sangat..
Kan dah rugi..huhu..
Sebab dah rushing sangat masa tu..
Patut kene regiter sebelum pukul 5..
Tapi pukul 5 tengah print lagi..huhu..
Tapi ramai je budak lagi lambat..
So lecturer tu tunggu je..
Da settle semua terus bawak report, bawak drawing dan tandatangan supervisor pegi register..

Alhamdulillah semua dah settle..
Weekend ni nak check drawing balik..
Sebab ada peluang lagi nak print..
Print free je..
Sebab aku bawak yang reject je tunjuk untuk print tadi..
Dan inform dekat lecturer tu..
Lepas tu nak check report dan prepare untuk presentation nanti..
Semoga semua dipermudahkan..
Insyaallah..
Dan dapat keputusan yang cemerlang..Amin..

Terima kasih sangat dekat budak-budak ni..
Banyak sangat tolong dan sangat supportive..
Sebab line plan ni jugak la hubungan dengan budak merine makin baik..
Kalau sebelum ni tak pernah bertegur sekarang dah bertegur..
Siap bole bergurau mesra lagi..haha..
Dieorang buat aku makin selesa berada di kalangan dieorang dan kami saling membantu antara satu sama lain..
Team work tu penting kan..hehe..

Bila macam ni makin kenal perangai masing-masing..
Terima kasih yang tak terhingga jugak dekat en.bf..
Memang banyak sangat membantu..

All the best untuk kami semua..
Semoga semua dapat keputusan cemerlang..AMIN..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...