Tuesday, 25 June 2013

End of Sem 3..

Assalammualaikum..

Sekarang aku dah ada dekat KL..
Malam semalam baru sampai..
Sampai-sampai je KL pegi makan dekat McD Kota Damansara dulu sementara tunggu Sen balik dari keje..
Sebab masa dekat Genting Sempah call die, die dekat pejabat lagi..
Balik agak lambat..
Sampai je rumah terus baring-baring sampai borak dengan Sen pun rasa nak terlelap dah..
Sudahnya pegi mandi terus tido..

Aku balik dengan en.bf..
Dia datang dari hari Sabtu sampai Isnin..
Sem ni die tak de datang sana..
Jadi die datang untuk ambil aku lepas habis exam..
Bole balik kampung sekali..
Dapat jugak la die jalan-jalan..
Kalau tak memanjang keje je..
Lagi pun 1st time bawa baby baru die jalan jauh..

Masa die datang pun tak de lah pegi jalan sangat pun..
Sebab aku pun ada dua paper lagi..
Tapi kenapa la sem ni aku jawab exam macam tak meyakin kan je..
Bila dah sudah menyesal dengan diri sendiri..
Banyak sangat khilaf aku kot..
Memang kene perbetulkan diri untuk dua sem lagi..
Lalai dan alpa sangat kot..

Ada pegi makan-makan dan jalan-jalan sikit je la..
Pegi makan dekat Mesra Mall sambil die teman aku study..hehe..

Hendry naik kapal minggu lepas..
Kalau die naik kapal minggu ni memang bole datang sana dengan en.bf la..
Lagi senang..
En.bf pun ada member nak datang sana..

Masa petang Ahad aku nak pegi final exam aku nampak hendry online dekat FB..
Laju jelah message die..
Sebab kalau die naik kapal..
Nampak die online tu adalah perkara yang sangat best..
Kemungkinan untuk die turun adalah sangat tinggi..haha..
Sebab kalau dekat laut memang disconnected je la..
Lagi-lagi en.bf pun ada sekali..
Memang lagi syok la kalau lepak ramai-ramai..

Masa aku dekat Mesra Mall die ada call..
Tapi die tak bole nak turun malam tu..
Kapal masuk KSB pun sebab ada inspection dengan Petronas..
Lepas ak exam hari Isnin pagi pun die ada SMS tanya bila balik kampung..
Die nak turun tapi tak tau bila sebab Chief Mate die tak dekat kapal..
Tak bole tinggalkan kapal macam tu je..
Kene ada officer sebab orang office datang dan Petronas nak inspect..
Kitaorang pun gerak je la..
Sempat wish Selamat Hari Raya lagi..haha..

Tapi masa berenti dekat Petronas Cherating en.bf nak isi angin tayar Hendry call.
Die nak turun..
Nak pegi salon katanya..haha..
Die suruh kitaorang gerak je..
Tak payah patah balik..
Tapi bila fikir balik en.bf pun ajak patah balik..
Tak jauh sangat pun lagi..
Lagi pun member-member apa salahnya..
Bukan selalu pun nak dapat jumpa sekali..hehe..
Dekat kampung lain la..

So kitaorang jumpa dekat Benteng..
Hendry ajak pegi salon..
Siap offer nak belanja kitaorang pegi salon lagi...haha..
Tapi sebab masa tu pun dah pukul 3 lebih tak silap..
Kitaorang punya perjalanan pun jauh lagi nak balik KL..
Aku ajak pegi minum je la..
Pegi Kemaman Station bukan setakat minum je..
Paksa kitaorang makan lagi..haha..
Padahal dah makan tengah hari..
Semoga rezeki makin murah..
Sangat la pemurah nak belanja orang..

Rancak sangat masing-masing berbual..
Lagi-lagi die dengan en.bf..
Dari hal keje sampai la cerita pasal motor..
Aku berapa kali ajak balik da..
Tu pasal kene jumpa sangat..
Sebab bila jumpa ramai-ramai memang best..
Padahal haritu baru pegi vacation dekat Melaka sama-sama..
Sehari sebelum balik lepak minum sama la..
Die pun ajak en.bf pegi Krabi bulan 9 ni..
Sebab die turun kapal lepas raya..

Masa nak turun dari kereta pun sempat lagi borak dekat parking..haha..
Nampak tak dieorang tu kalau dah jumpa..
Macam-macam benda kan..

Lepas wish Hari Raya dekat Hendry semua kitaorang pun gerak balik KL..
Alhamdulillah jalan dan cuaca pun ok je dalam perjalanan ke KL..
Dari Kemaman ke Hentian Rehat pertama en.bf bawak..
Lepas tu aku pulak yang drive sampai ke Genting Sempah..
Test drive baby baru en.bf kalau dekat highway dan long distance..
Agak mantap..hehe..

Pagi tadi konfius jugak bila nak balik kampung..
Tapi Sen ajak stay satu malam lagi..
Aku pun tak jumpa kawan-kawan lagi..
Sebab dah janji..
Lagi pun kalau dah balik rumah memang malas sikit nak keluar dah..
So malam ni adalah sessi berdating dengan Haziq..
Semalam pun tak sempat nak sembang sangat dengan Sen..
Die pun bz buat keje sepanjang malam..
Tido sekejap je aku tengok..
Sibuk betul die..
Dah bagi surat resign dekat company sekarang..
Company die nak masuk die dah mintak buat keje bayar as freelancer..
Murah rezeki masing-masing..

Semoga rezeki masing-masing makin murah..
Masing-masing pun tersangat la pemurah dengan kawan-kawan..
Memang tak lokek betul nak belanja kawan-kawan bila dapat rezeki lebih..
Semoga semua lebih murah rezeki..hidup makin stabil dan karier masing-masing makin baik..AMIN..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...