Wednesday, 1 May 2013

Hi Tea on Labour Day..

Assalammualaikum..

Habis dah cerita trip ke Melaka..
Semua entri pasal ke Melaka pun aku dah post..
Semalam masa online Haziq bagi tau die balik kampung malam semalam..
Hari ni kan ramai yang cuti..

Selamat Hari Pekerja kepada mereka yang bekerja..
Ramai ambil kesempatan hari bercuti ni untuk balik kampung dan jalan-jalan..

Jadi petang ni aku keluar sekejap dengan Haziq..
Macam biasa keluar lepak-lepak..hehe..

Mula-mula Haziq tanya ada coconut shake ke dekat sini..
Ada pun jauh..

Mula-mula ke Juasseh tapi tak de apa-apa pun..
Ke Batu Kikir pun tak de apa-apa..
Ada kedai roti canai pun tutup..
Die pulak teringin sangat nak minum ice blended..

Bila aku bagi tau Secret Recipe dah ada bukak dekat Bahau die pun laju je nak pegi..
Bole makan kek dia cakap..hehe..
Patut la makin sihat je Ziq..kehkehkeh..

Aku pun 1st time datang Secret Recipe dekat sini..
Dia ambil sampai 3 lot kedai..
Dua lot untuk kawasan yang ad air cond dan satu lagi untuk tempat terbuka..
 Kita orang pilih untuk duduk dekat tempat terbuka..

 Secret Recipe dekat Mahsan dan menu kami..

Masing-masing dah lunch..
Haziq pilih iced blended green tea dan aku pilih hot honey lemon..
Bila nampak je Hi Fiber cake laju je dia nak..
Tak banyak tempat ada jual die cakap..
Aku pulak order brownies with ice cream..

Total semua RM 35.50..

Iced blended green tea tu tak de lah sedap sangat pun aku rasa..
Ada rasa mint sikit..
Tapi Haziq cakap sedap..haha..

Hi Fiber cake tengah die memang heavy dan agak manis..
Nasib baik atas dan bawah die agak tawar..

Brownies with ice cream aku pulak biasa-biasa je..
Brownies die manis dan melekit macam gam..

So far ok la..
Aku pun dah lama tak pegi makan kek dekat Secret Recipe..
Kadang-kadang ok la..
Kalau pegi dulu pun biasanya satu slice tu share dengan en.bf..
Sebab kek die agak heavy kan..
Aku lagi prefer kek yang light sikit..
Kadang-kadang aku lagi suka blueberry cheese cake dekat king's banding dekat Secret Recipe..

Lepas makan terus balik sebab Haziq dah nak balik KL..
Sebelum balik sempat singgah dekat rumah Haziq..
Lagi pun dah lama tak jumpa mak die..:))

Semoga lagi murah rezeki Haziq..
See you next time..:))

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...